"Ričard III" večeras otvara Šekspir festival

Šekspir festival, šesti po redu, počinje danas i traje do 3. jula, u Čortanovcima i Novom Sadu.
"Ričard III" večeras otvara Šekspir festival
Foto: 021.rs
Festival otvara predstava "Ričard III" Gradskog dramskog kazališta Gavela iz Zagreba, u režiji Aleksandra Popovskog, koja će biti izvedena na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta. Početak predstave je u 19:30 časova.
 
Druge večeri, u Vili Stanković, biće izvedena premijera performansa "Moj Šekspir", prema konceptu Nikite Milivojevića, u kojem će o svom iskustvu igranja Šekspirovih komada i svoje omiljene monologe govoriti Vojislav Brajović, Svetlana Bojković, Svetozar Cvetković, Zijah Sokolović, Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Igor Đorđević, Milena Zupančić i Ozren Grabarić. Repriza je u ponedeljak, 1. jula.
 
U subotu je na programu "Bura" Nacionalnog teatra u Nici, u režiji Irine Bruk, ćerke slavnog Pitera Bruka. 
 
Publika će u nedelju, u Vili Stanković, imati priliku da pogleda i kako je dobitnik prestižne britanske nagrade "Olivije" Džordž Megvajer izneo "Bogojavljensku noć" u produkciji "Bridž haus teatra SE20" iz Londona.
 
Festival će u sredu, 3. jula, zatvoriti projekcija filma "Sve je istina" Keneta Brane u Kulturnom centru Novog Sada. Uz njega igraju i Džudi Denč i Ijan MekKelen. 
 
U okviru pratećeg programa biće postavljena izložba "Šekspirova pozornica Joce Savića" i organizovana tribina posvećena ovom nadarenom glumcu i reditelju, koji je na nemačkoj pozorišnoj sceni ustanovio novi princip igranja Šekspira i bio ispred svog vremena, a do danas ostao nepoznat u domovini.
 
Ulaznice za predstave koštaju 700 i 900 dinara, a cena kompleta je 2.700 dinara. Prodaju se na svim prodajnim mestima TICKETS-a (nekadašnji Eventim).
 
Obezbeđen je prevoz do Čortanovaca, a karta se takođe može kupiti na prodajnim mestima TICKETS-a po ceni od 300 dinara. Autobus polazi ispred Železničke stanice, kod Lokomotive, u 19 časova. Povratak je 20 minuta nakon završetka predstave.
 
U slučaju vremenskih nepogoda, predstave "Moj Šekspir", "Bura" i "Bogojavljenska noć" izvode se u Srpskom narodnom pozorištu, o čemu će na sajtu i Fejsbuk stranici festivala biti istaknuto obaveštenje na dan izvođenja predstave do 16.30h.
  • Mija

    27.06.2019 14:57
    Piško Piško - ne znaš da čitaš. predsatava se igra u Novom Sadu u zatvorenom prostoru Srpskog narodnog pozorišta a ne u Čortanovcima
  • Piško

    27.06.2019 14:03
    ...
    Ponesite one peckalice za komarce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti