OSUJEĆEN ATENTAT NA MADURA? Planirali bombaški napad i krađu helikoptera

Beta

27. 06. 2019. u 09:13

Portparol predsednika Venecuele Horhe Rodriges rekao na državnoj televiziji da je mreža uglavnom penzionisanih policajaca i vojnika planirala bombaški napad na glavnu zgradu vlade

ОСУЈЕЋЕН АТЕНТАТ НА МАДУРА? Планирали бомбашки напад и крађу хеликоптера

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro Foto EPA

Venecuela je danas saopštila da je osujetila plan za zbacivanje vlade te zemlje koji je uključivao ubistvo socijalističkog predsednika Nikolasa Madura i njegovih najbližih političkih saveznika.

Pročitajte još: MADURO PORUČIO: Amerika želi bogatstvo Venecuele, ali mi se nikada nećemo predati

Madurov portparol Horhe Rodriges rekao je na državnoj televiziji da je mreža uglavnom penzionisanih policajaca i vojnika planirala bombaški napad na glavnu zgradu vlade i zauzimanje vazduhoplovne baze u Karakasu.

Pročitajte još: VLASTI VENECUELE OBJAVILE: Sprečili smo novi državni udar

Rodriges je naveo da su zaverenici želeli da ukradu helikopter kako bi iz zatvora oslobodili bivšeg ministra odbrane i postavili ga za predsednika zemlje.

Rekao je i da su lideri Kolumbije i Čilea podržali planirani državni udar, ali nije izneo dokaz za tu tvrdnju.

Vlada Venecuele je prethodnih godina iznosila tvrdnje o različitim zaverama, uglavnom ne nudeći dokaze koji bi ih potkrepili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

CIA NE MIRIJE

27.06.2019. 10:39

CIA I PETOKOLONASI, nastoje pod svaku cenu da likvidiraju Madura, kako bi se dokopali naftnih polja, na koja nacisti lete ko muve na g*vna.