Doni van de Bek
Doni van de Bek

Krenulo je! Real zvao za Van de Beka, Overmars traži 60.000.000, ništa od Pogbe?

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 09:17

Znači li to da nema ništa od dolaska Pola Pogbe u Madrid?

Jučerašnje izdanje madridske Marke najavilo je takvu mogućnost. Iz Holandije danas stiže potvrda. Marka je objavila: ako pregovori sa Mančester junajtedom oko potencijalnog dolaska Pola Pogbe uskoro ne daju rezultate Real će se okrenuti ka Doniju van de Beku. Holandski De Telegraf, jedan od uglednijih sportskih izvora Evrope, danas tvrdi: već su zvali!

Zvanično, kako propisi nalažu, što ne znači da je već bilo i konkretne ponude. Ali je Kraljevski klub džentlmenski upitao za cenu, da ne bude da nešto radi Ajaksu iza leđa. Tek da zna na čemu je i kakve su mu opcije.

Izabrane vesti

Ajaks je naravno u odličnoj pregovaračkoj poziciji, jer je ovog leta već prodao Frenkija de Jonga Barseloni za 75.000.000 + 11.000.000 evra, dok se samo čeka da Matijs de Liht ode za otprilike istu sumu. Poslednje informacije sa Apenina govore da će u Juventus za 67.000.000 plus 13.000.000 evra u bonusima.

Dakle, Ajaks ima obezbeđen budžet ne za jednu, nego za dve sezone, ali je ključna stvar ovde da li u Amsterdamu misle da će Van de Bekova cena nastaviti da raste u holandskom fudbalu. Svesni su i tamo da im neće svaka sezona u Ligi šampiona biti uspešna kao protekla kad su dogurali do polufinala i ispali tek posle gola Lukasa Moure u 95. minutu revanša sa Totenhemom.

De Telegraf navodi da Ajaks trenutno ceni Van de Beka na 60.000.000 evra, mada mi možda bio spreman da se spusti i na okruglo 50.000.000. Ili bi možda – kao i u slučajevima De Jonga i De Lihta – tražio da prvi deo bude fiksno obeštećenje, drugi zavistan od premija. Kako bilo, procenu je udvaračima iz Španije saopštio direktor Mark Overmars lično.

Pristojan rizik za Real, ali znaju valjda i u Kraljevskom klubu šta rade. Možda uostalom samo pokušavaju da izvrše pritisak na Mančester junajted. Pa i samog Pogbu, koji koketira i sa Juventusom. Teško da će Kraljevski klub posle dovođenja Edena Azara, Luke Jovića, Rodriga, Ferlana Mendija i Edera Militaa dovesti i Pogbu i Van de Beka.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara