Graso o nadletanju nad Kosovskom Mitrovicom, Zvečanom i Zubinim Potokom

Portparol Kfora na Kosovu i Metohiji, pukovnik Vinčenco Graso, tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.06.2019.

07:23

Graso o nadletanju nad Kosovskom Mitrovicom, Zvečanom i Zubinim Potokom
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

On dodaje da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera Kfora nad Kosovskom Mitrovicom, teritorijom opštine Zvečan i delom teritorije Zubinog Potoka.

Graso za Politiku tvrdi i da u četiri srpske opštine na severu, prema saznanjima Kfora, nema opasnosti od humanitarne krize, te je dodao da ovakva retorika, kako kaže, ne pomaže normalizaciji života ljudi..

"Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah", kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu Noting hil, kod Leposavića ili je to bilo redovno kretanje Kfora, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, kao deo redovne obuke.

"Nema promene u strukturi Kfora i sve se normalno odvija", kazao je Graso.

On tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom.

"Ništa neočekivano ne može da se dogodi i Kfor nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji", naveo je portparol Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: