Ne zna, Znanje: Afrika se smeje Nasmejanom ubici (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.06.19. | 21:28

Uganda i Zimbave odigrali 1:1

Posle uverljivih 2:0 protiv Konga u prvom meču Uganda je imala priliku da pobedom protiv Zimbavea osigura plasman u osminu finala Afričkog kupa nacija. Međutim, Ratnici iz Zimbavea još jednom su se pokazali kao tvrdoglav protivnik. Protiv Egipta im je to bilo dovoljno samo za minimalan poraz, protiv Ugande za 1:1 što je rezultat koji ih drži u igri za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Uganda je dobro otvorila meč i već posle 12 minuta igre povela preko Emanuela Okvija, napadača fudbalskog kluba Simba iz Tanzanije. Drugi njegov pogodak na afričkom šampionatu.

Izabrane vesti

Međutim, nije vođstvo Ugande potrajalo ni do kraja poluvremena. Kama Bilijat iz južnoafričkog Kajzer Čifsa izjednačio je rezultat u 40. minutu, pa je Zimbave zadržao šanse da se pobedom protiv Konga u poslednjem kolu, uz povoljan rezultat u sudaru Egipta i Ugande, nađe među prva dva na tabeli. A svakako i da bude među četiri najbolje na listi reprezentacija, jer toliko će njih će u osminu finala.

Na kraju je Zimbabve mogao i do celog plena, ali je Anderlehtov Knolidž Musona, čovek čije ime bukvalno znači "Znanje", pokazao da fudbalski baš i - ne zna. Sa četiri metra zicer o prečku. Kakva šteta za Zimbave. Zanimljivo, Musonin nadimak je "Nasmejani ubica". I jeste danas uspeo da nasmeje navijače. Protivničke bar.

GRUPA A

Uganda – Zimbabve 1:1 (1:1)
/Okvi 12 – Bilijat 40/

22.00: (2,50) Egipat (2,80) DR Kongo (3,35)

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara