Kosovapres: Leci sa porukom "Ne kupovati hranu od Albanaca" dokaz spinovanja 1Foto: EPA/VALDRIN_XHEMAJ_

U prodavnicima na severu Kosova nedostaju mnogi artikli koji se proizvode u Srbiji, objavila je danas agencija Kosovapres.

„Nedostaje mleko i skoro svi proizvodi, razne vrste deterdženata koji se proizvode u Srbiji. KosovaPress saznaje da će se na severu od četvrtka biti zatvorene mnoge prodavnice samo da bi se to odrazilo na situaciju uoči Vidovdanskog praznika 28. juna, kada mnogi građani iz Srbije dolaze na sever i Gazimestan i kako bi predstavili ‘tešku humanitarnu situaciju’ na severu Kosova“, piše agencija.

Ta agencija objavila je, kako se navodi, dokument koji od utorka kruži severnim opštinama u kojem se od građana traži da uprkos nedostatku robe ne kupuju robu sa juga od Albanaca i ocenila da je to dokaz „spinovanja“.

Dokument koji je predstavio KosovaPress je napisan ćiriličnim pismom i ima potpis „Udruženja privrednika Kosova i Metohije“.

Prema agenciji, izvori kosovske policije kažu da će članovi organizacije Civilna zaštita biti ovih dana u blizini mostova na Ibru kako bi pažljivo pratili situaciju i beležili ako neko od Srba ili drugih donosi robu sa juga ka severu Mitrovice i šire.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je juče izjavio da su nadležni organi imali informacija o „improvizaciji navodne humanitarne krize“ na severu Kosova i da su u to bili uključeni predstavnici zvaničnog Beograda i pojedinci na severu Kosova.

On je posle sednice Vlade Kosova izjavio da neće dozvoliti da građanima severa Kosova nedostaje bilo šta i da su kosovske institucije odlučne da uspostave red i zakon na severu, odnosno da „neće biti povratka nazad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari