BiH

Žunić: Hapšenje Batinića poslalo ružnu sliku iz Banjaluke

Žunić: Hapšenje Batinića poslalo ružnu sliku iz Banjaluke
Foto: N.N. | Žunić: Hapšenje Batinića poslalo ružnu sliku iz Banjaluke

Igor Žunić, šef poslaničkog Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini RS je ocijenio da je hapšenje švedskog državljanina Brune Batinića pred Hramom Hrista Spasitelja u Banjaluci prošlog četvrtka prilikom okupljanja grupe Pravda za Davida izgledalo kao prekoračenje policijskih ovlaštenja.

„Po meni, ono je bilo prekoračenje ovlaštenja, iako ja nisam stručnjak. Mogu da kažem da je ona scena ružno izgledala i ružna slika otišla je iz Banjaluke. Ali ja imam osjećaj da je neko htio da se pohvali tom ružnom slikom. Treba kritikovati ono što ne valja, treba pričati o onom što je loše, ali mislim da to ne treba promovisati i tome se radovati“, rekao je Žunić prilikom skupštinske rasprave o Prijedlogu Zakona o javnom redu i miru.

Rekao je da razumije ogorčenost poslanika PDP-a Ljubiša Krunić zbog ovog hapšenja, ali da ne može da prihvati ocjenu da je Batinić nevin i nedužan čovjek. 

„On je prekršio pravila i ja kad politički razmišljam logično je što opozicija želi da organizuje okupljanja ovo što su najavili u četvrtak, ali ne možemo da uđemo u priču da je ova država zlo koja vrši teror“, rekao je Žunić.

Dodao je da ohrabruje da ankete građana pokazuju da oni imaju povjerenja u policiju, ali je upozorio da to povjerenje padne kada policijski službenici prekorače ovlaštenja ili počine krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije