Vimbldon odredio nosioce, Nole je prvi, ali Nadal će biti besan!

Autor: Beta Beta
sreda 26.06.2019.
12:39
Izvor: Beta

Još samo par dana deli nas od početka najprestižnijeg teniskog turnira.

Epa/Julian Smith
Epa/Julian Smith

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković postavljen je danas za prvog nosioca na predstojećem Vimbldonu, dok je Švajcarac Rodžer Federer dobio prednost nad Rafaelom Nadalom uprkos tome što je Španac bolje rangiran.

Nosioci se za Vimbldon odredjuju na osnovu ATP liste, ali i na osnovu rezultata turnira na travi, pa je tako Federer dobio poziciju broj dva, a Nadal broj tri.

Nakon najbolje trojice slede - Kevin Anderson, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Džon Izner i Karen Hačanov.

Među nosiocima su još dvojica srpskih tenisera - Laslo Djere je 31, a Dušan Lajović 32.

Šampionka Rolan Garosa i prva igračica sveta, Australinka Ešli Barti postavljena je za prvog nosioca u konkurenciji dama.

Iza nje slede Naomi Osaka, Karolina Pliškova, Kiki Bertens, Andjelik Kerber, Petra Kvitova, Simona Halep, Sloun Stivens i Arina Sabalenka, dok je sedmostruka šampionka Vimbldona, Amerikanka Serena Vilijams na poziciji broj 11.

Vimbldon počinje 1. jula.

Titulu u muškoj konkurenciji braniće Novak Đoković, a u ženskoj Anđelik Kerber.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorčilo
Wednesday, 26.06.2019
13:41

Finale Novak-Rodžer to bi bilo najlepše finale. Naravno i titula Noletu. :))

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 26.06.2019
12:47

Sve rade da ga sprece da i zvanicno bude 🐐, nekad favorizuju Federera, nekad Nadala (naravno, i to se radi koliko-toliko ujednaceno jer i o tome moraju da vode racuna), ali, nikada Djokovica. Jedno su termini i satnica, neke povlastice su i OK, ali, zar je moguce da ovoliko ocigledno to rade?!