Makron: Ojačati partnerstvo između Renoa i Nisana

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je na dalju sinergiju i savezništvo kako bi se ojačalo partnerstvo između Renoa i Nisana na globalnom tržištu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

10:43

Makron: Ojačati partnerstvo između Renoa i Nisana
FOTO: EPA, IAN LANGSDON

"Alijansa Reno-Nisan je dragulj u industriji. Stvorili smo giganta koji ne samo da moramo sačuvati, već razvijati sinergiju i savezništvo kako bismo ga ojačali u svetlu međunarodne konkurencije", poručio je on.

Njegovi komentari ostavljaju otvoren prostor za dublju integraciju 20-godišnje alijanse Reno-Nisan, koja je bila uzdrmana skandalom vezanim za hapšenja bivšeg šefa alijanse Karlosa Gosna i potencijalnim spajanjem Renoa sa drugim proizvođačem.

Naime, Reno i italijansko-američka grupacija Fijat Krajsler Automobili (FCA) objavili su prošlog meseca da su u pregovorima o spajanju.

Međutim, pregovori su otkazani jer je FCA bio nezadovoljan ulogom koju je francuska vlada imala u njima, a naročito njenim stavom da je potrebno dobiti "zeleno svetlo" od japanskog Nisana za nastavak pregovora o spajanju.

Od kolapsa pregovora sa FCA, čelnici Renoa nastoje da obnove veze sa Nisanom, koji želi da smanji uticaj francuske države u alijansi, koji ima na osnovu svog 15-procentnog udela u Renou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: