Silvester Levaj - počasni građanin Subotice

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2003.

16:40

Default images

Povodom dana grada Subotice nagrada počasnog građanina uručena je Silvesteru Levaju, kompozitor svetskog kalibra rodom iz tog grada. Ime koje viđamo na špicama filmova Stivena Spilberga i Džordža Lukasa i koje stoji ispod mnogih hitova pevača, kao što je Elton Džon malo ko vezuje za Suboticu. Silvester Levaj se proslavio svetskim hitom "Fly Robin, fly", za koju je nagrađen muzičkom nagradom Gremi. Iz Subotice izveštava dopisnik Radija B92 Larisa Inić.

Iako je nagrada "Počasni građanin" došla mnogo kasnije od svetskih priznanja, Levaj nije mogao da prikrije uzbuđenje: "Ne znam šta da vam kažem, to je velika čast i za mene je to nešto naročito. Imam neverovatna osećanja sa Suboticu i sada što nakon 36 godina dolazim. Grad je divota. To ne može da se ispriča, to može samo da se oseća. Najlepše osećanja imam danas". Levaj je i autor muzike za filmove "Flešdens" i "Kobra", ali i za mjuzikle; između ostalih i "Elizabet i Mocart": "Sada završavam novi mjuzikl i počeo sam još jedan. Ne smem da kažem unapred da će biti hit, ali uvek komponujem za publiku", kazao je Levaj.

 U okviru proslave Dana Subotice u utorak će Levaj u Gradskoj kući održati koncert sa prijateljima iz Beograda i Budimpešte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: