Rama tuži nemačkog novinara: Objavio snimke premijera Albanije, razotkrio pretnje i prevare

Albanski premijer Edi Rama tužio je novinara Bilda Pitera Tidea, zbog objavljivanja snimaka koji su otkrili da je pretnjama i prevarom došao na vlast.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2019.

20:51

Rama tuži nemačkog novinara: Objavio snimke premijera Albanije, razotkrio pretnje i prevare
Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Portal a1on objavio je da je Rama podneo tužbu protiv nemačkog novinara nakon objavljivanja snimaka prisluškivanih razgovora.

"Nemačkom advokatu Matijasu Princu dao sam ovlašćenje da započne sudski proces u vezi navoda nemačkog lista Bild. Nemački sudovi nek odlučuju ko je u pravu, a ko je kriv. Ovo činim zato što Albanci zaslužuju da znaju istinu o pravosuđu u zemlji", napisao je Rama na Tviteru.

Nakon Ramine objave na Tviteru reagovao je nemački novinar Tide.

"Za šta me optužuje? Optužuje me za objavljenu istinu?", napisao je Tide.

Reagovao je i savetnik nemačke kancelarke Martin Henc, koji je najavio da će Edi Rama uskoro biti optužen pred međunarodnim sudom.

"Piter, ovo su poslednji potresi jedne autokratije. Gospodine Rama uskoro će se naći pred međunarodnim sudovima kao optuženi", napisao je Henc na Tviteru.

Prvi natpis u nemačkom listu "Bild" je bio naslovljen "Kako mafija manipuliše sa izborima u Albaniji", koji je bio objavljen početkom juna, kada su bili javno objavljeni i prisluškivani razgovori napravljeni od albanskih istražnih organa, na kojima se čuje kako su mafijaški klanovi kupovali glasovi za stranku Edija Rame.

Kod svih šest razgovora čuje se, kako navodi A1on, mafijaš Astrit Avdulaj koji razgovara sa gradonačelnik primorskog grada Drača i direktora "Vodovoda" kako bi se obezbedili glasovi uz pretnju i kupovinu.

Kasnije, 16. juna, objavljeno je 16 novih razgovora o izborima u gradu Peškopeja, na kojima se čuje i glas Edija Rame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: