DODIK PORUČIO: Prihvatite Republiku Srpsku sa svim njenim pravima ili neće biti BiH

Tanjug

25. 06. 2019. u 18:32

Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako, poručio je Dodik

ДОДИК ПОРУЧИО: Прихватите Републику Српску са свим њеним правима или неће бити БиХ

Milorad Dodik; Foto: P.Milošević

Predsedavajući, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili, upozorio je, neće biti ni BiH.


"Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako", poručio je Dodik na konferenciji za novinare u sedištu RS u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS.


On je dodao da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari, kako je naveo, rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Samo jedinstvo naroda može da sačuva Srpsku


Dodik je ocenio da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsetivši da su formirani samo "karikatura koja se zove Predstavnički dom" i Dom naroda, koji, kako je istakao, ne funkcionišu u punom kapacitetu.


Ukazao je i da BiH nema usvojen budžet i da funkcioniše privremeno finansiranje, ističući da je nove odluke o tome potrebno doneti sledeće sedmice, ali da je pitanje da li će one moći da budu donete.


Dodik je upozorio da bi zbog toga moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima...


"Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti", poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

deki sd

25.06.2019. 18:58

Najzad da jedan Srbin vuce prave poteze i u interesu svog naroda.Ogromna podrska za Mileta -kratko ,jasno i odlucno.

BRATEE

25.06.2019. 20:45

Bravooo Mileee...svaka ti cast brateee !!! Zivela R.Srpska...majka Srbija i Bratska Rusija !!!

Duro

26.06.2019. 15:22

Uredu Predsjednice, koliko znamo takvih izjav je do sada bilo na pretek. A, sta se poslije desilo? Nista.