PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI HRVATSKE: Kitarovićeva uz Tompsonovu pesmu pričala o tzv. velikosrpskoj agresiji

Tanjug

25. 06. 2019. u 19:55

Hrvatska je nizom manifestacija obeležila Dan državnosti, program je počeo na zagrebačkom groblju Mirogoj, a zaključen je tradicionalnim prijemom na Pantovčaku

ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ ХРВАТСКЕ: Китаровићева уз Томпсонову песму причала о тзв. великосрпској агресији

Foto: Tanjug

Hrvatska je nizom manifestacija obeležila Dan državnosti, program je počeo jutros na zagrebačkom groblju Mirogoj, a zaključen je tradicionalnim prijemom na Pantovčaku, koji je priredila predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a koji nije mogao da prođe bez pominjanja "velikosrpske agresije".


"Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franje Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja", rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list.


Nedvosmisleno, rekla je predsednica, prisutnost hrvatskog imena u sedištima međunarodnih foruma i sportskim takmičenjima danas je najvidljiviji znak hrvatskih istorijskih uspha.


"Ali, država nije samo ponos, ona je i obveza", rekla je Kitarović i dodala da je proteklih godina u ovim prilikama često govorila o raznim konkretnim zadacima unutrašnjeg razvoja.

PROČITAJTE JOŠ: I NA PRAZNIK OSVANULO "U": Hrvatska poslednji put obeležila dan državnosti 25. juna


Za promenu danas je podsetila samo na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, problem koji, kako je rekla, traži trajno delovanje.


"Nemam dilemu da ćemo ga rešiti, mnoge smo velike i epohalne uspehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto verujem u budućnost naše Hrvatske", rekla je.


Nakon njezinog govora izvedena je pesma 'Dolazak Hrvata' Marka Perkovića Tompsona, "ikone hrvatske desnice", poznatog po veličanju ustaštva.



A pre prijema na Pantovčaku, predsednica je svom fejsbuk profilu objavila video čestiku u kojo se, između ostaloga, osvrnula na najveće izazove s kojima se država trenutačno suočava.


Prijemu su prisustvovali najviši državni zvaničnici, crkveni velikodostojnici i predstavnici javnog i kulturnog života Hrvatske, a predsednica Kolinda Grabar Kitarović je ponovo čestitajući današnji praznik poručila da je današnji dan u istoriji hrvatskog naroda najvažniji datum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Ko je proterap 400h Srba

25.06.2019. 23:04

@Blagoslov - Nije ona luda, nego računa ako se laž ponavlja 1000 puta, na kraju će naivni Srbi poverovati da su oni isterali 400.000 Srba iz Hrvatske.

Ma Ja sam

26.06.2019. 03:49

@Blagoslov - A i ti si nesto prolupao, kao ne znas sta je bilo ni 91 a ni 41ve.... Pa informisi se malo, nije to tako tesko. Istina moze da zaboli ali ne sme da uvredi.

BRATEE

25.06.2019. 20:46

Ali oni jadnici i nemaju o cemu drugom da pricaju !!! Na njihovu zalost ....odvratni suuuu fuujj !!!

Banjalucanka

26.06.2019. 09:21

@BRATEE - I na nasu zalost! Gdje je pravda za Srbe?! Sta ovi glavni u Beogradu na to kazu? Nista, cute! Ponekad mislim da smo zasluzili da nestanemo, kad ne postoji niko sposoban da se bori za srpske interese! Koliko generacija jugonostalgicara moraju izumrijeti, da se vec jednom stvori prava Srbija.

Vaske

25.06.2019. 20:49

Velikosrpska agresija a oko pola miliona proteranih srba iz Hrvatske o otetoj imovini ne bih da pričam, šta ima da kaže Kolinda na to, o genocidu iz drugog svetskog rata da ne pominjem.U buduće malo lakše sa "Velikosrpskom agresijom" i glupostima.

Miki-Zg

25.06.2019. 21:40

Nato barbika da bi imala bilo kakove šanse za drugi mandat mora spomenuti veliku srpsko-četničku agresiju ( istjerano 500 000 Srba iz Hr. ) i spomenula tzv. branitelje-rušitelje ( glasačka mašina ) !

ISTINA o klero-nacistima

25.06.2019. 23:02

Hrvatski klero-nacisti nikako da priznaju da su oni 1991-95. ratovali protiv jugoslovenskih socijal-komunista i JNA , a da su njihovo preci ustaše 1941-45. ratovali protiv jugoslovenske kraljevske vojske i titovih partizana i sproveli genocid nad Srbima. Da je postojala SRPSKA vojska 1991. Zagreb bi bio osvojen za 2 meseca i ne bi bilo etničkog progona 400.000 Srba.

Aco

25.06.2019. 23:26

Da je Srbija napravila agresiju sada bi Hrvatska bila srpska.Napali ste 27000 krajiskih srba a ai za to vam je trebao Nato i vasih 250.000 vojnika i sada zamisljate da ste ratovali protiv Srbije???

JNA

26.06.2019. 08:37

@Aco - Pa dobro ako ti veruješ da je 27000 srtba porušilo 2/3 RH i celu BiH....ali brojke nisu bitne nego samo to ko je pobednik i slavi a ko je guibitnik i kuka i da su granice ostale ko da rata nie ni bilo sem šta imamo i sedmu Repuibliku Kosovo?

Мр Радомир Шћепановић

26.06.2019. 06:01

Усташтво је хрватска традиција! Комплекс и мржња према Србији је болест од давнина!

To vam je gospodžo za lokalnu upotrebu

26.06.2019. 07:09

Svi već znaju da nikakvog domovinskog rata, branitelja, velikosrpske agresije i ostalih gluposti nije bilo... To je bila borba JNA protiv terorista i separatista i građanski rat, koji ste iskoristili da proterate 20 posto svojih građana, samo zato što su Srbi.

Apis

26.06.2019. 07:18

Mogu da zamislim kako mali Hrvati dozivljavaju price o "strasnim i bradatim Srbima" koji su iz "samog pakla" dosli da uzmu "njihovu" zemlju.

Hrvoje

26.06.2019. 12:03

@Apis - Ne moraju ih doživljavati nikako, kad su već njihovi roditelji imali tu "čast" da upravo to prežive...

realist.

26.06.2019. 07:22

Sta ovi ludaci slave, jer ih nije Stid da slave masakar Nad ljudima koji su mirni ziveli svako zlo se placa I oni polako ce platiti jednog dana za sve zlocine, jer kad tad zlo se vraca. A ova Kitarovic dici se I provocira Ali dokle.

savo arizona

26.06.2019. 08:59

Mi Srbi smo branili ustav,polozili smo zakletvu da cemo cuvati ustavni poredak cjelovitost SFRJ I bratstvo I jedinstvo.Neka neko iz bivsi I sadasnji republika pomene odcjepljenje od drzave I nek ubija vojnike te drzave dali bi to opravdali.Sve nastale drzave iz SFRJ su etnicki ciste osim Srbije izuzev Milogora ali sad trebaju da po naredjenu NATO fasista to da zavrse sa Srbima I mislim da ce I zavrsiti nazalost.Srbija je multietnicka.

Hrvoje

26.06.2019. 12:02

@savo arizona - Čekaj malo @Savo - koji ustav, odnosno koje odredbe toga ustava ste branili? Jeste li branili komunizam kao društveno uređenje? društveno vlasništvo? Vlast radne klase? Samoupravljanje? Komunističku partiju i jednostranačje? Centralni komitet? Ne! Vi ste "branili" samo one djelove ustava koje su išle u prilog velikosrpskoj politici i ideji "svi Srbi u jednoj državi". Prema tome, kada Kolinda ili tko god govori o "velikosrpskoj agresiji" nemote se čuditi, jer zvuči vjedorostojnije nego ti...

savo arizona

26.06.2019. 13:58

@savo arizona - Hrvoje zemljace ja sam rodjen u Hrvatskoj I moji djedovi I pradjedovi,Hrvatska znaci I moja djedovina nije samo tvoja I zasto sam protjeran ja I mnogi drugi Srbi koji nisu uzeli pusku u ruke,isterali ste djecu starce I sve sto je Srpsko.Da ti Kazem za Ustav SFRJ dok je vazio za vreme Tita niste smeli da pisnete a kad ste pokusali bili ste uguseni,pomogli su vam posle Tita vasi stari prijatelji Natofasisti okoreli zlocinci kao I Hitler I Ante Pavelic.1941nije bio Slobo zasto ste onda ratovali.

Hrvoje

26.06.2019. 15:30

@savo arizona - @savo Nitko ne spori da je Hrvatska tvoja djedovina, do li ti sam, kada ste devedesetih osnovali "Republiku Srpsku Krajinu" i niste htijeli imati nikakve veze sa Hrvatskom. Na žalost, politika Srbije u to vrijeme je bila "gdje su Srbi, tu je Srbija", pa se protiv te politike moglo boriti samo obrnutom logikom - potjeraj Srbe, pa tu neće biti Srbija. Ja, niti iko moj se 1941. nije borio za Pavelića, pa ste nas 91. svejedno proglasili "ustašama" s ciljem da se na nas stavi meta i otvori vatra....

Davor90

26.06.2019. 10:41

,,veliko Srpska agresija,, a šta je sa Herceg Bosnom?Veliko Hrvatska agresija? Sjećate se kada ste vikali od Drvara do Mostara?Lažovi