Vesti

2

Zaštitnik građana prvi put posredovao u slučaju prisilnog iseljenja izvršnog dužnika

Autor: JU

Izvor: Beta

Zaštitnik građana prvi put posredovao u slučaju prisilnog iseljenja izvršnog dužnika

Izvor: Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić

Kako se navodi, cilj posredovanja bio je da se dužniku što više olakša iseljenje i da se postupak sprovede "na način dostojan čoveka u izuzetno teškim situacijama, bez bilo kakve mogućnosti zloupotrebe procesa iseljenja".

Dodaje se da je ombudsman posredovao između izvršnog poverioca i izvršnog dužnika u skladu sa članom 24 Zakona o Zaštitniku građana.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zakon o plenidbi "vekovnog ognjišta" dužnikovog...

"...da se dužniku što više OLAKŠA ISELJENJE i da se postupak sprovede "na način dostojan čoveka u izuzetno teškim situacijama, bez bilo kakve mogućnosti zloupotrebe procesa iseljenja". ...- Humani li ste - da vas čovek urami u ikonu (naravno srpsku pravoslavnu)!!! Drugim rečima dajete siromašnom čoveku nekakvu "vremensku MILOSTINJU"! Umesto toga, ugledajte se na HRVATSKU, u čijem se zakonu o istoj materiji - NE DOZVOLJAVA PLENIDBA STANA ZA DUG UOPŠTE, taj zakon izričito to kaže. A VI STE DONELI ZAKON KOJI JE IZ PRVE POLOVINE XIX VEKA, kada su gazde, kapitalisti DIVLJAČKI iskorišćavali radnike! Vaša je humanost bez granica!

Cinična MILOSTINJA

Vašim zakonom o izvršiteljima i njihovom sprovođenju zakona koji reguliše pitanja duga - TERATE SIROMAŠNE LJUDE U BESKUĆNIKE (one, znate - što spavaju po ulazima zgrada, u daščanim straćarama i sl.)! Ovom Vašom triumfalnom "prvom intervencijom" UDELILI STE MILOSTINJU jednom od takvih: odložili iseljenje za neko određeno vreme. To radite umesto da se ugledate na (Vašu omrznutu) Hrvatsku, koja je sličan zakon humanizovala: po njemu, za NEIZMIRENI DUG NIKOME SE NE MOŽE ODUZETI STAN (njegovo "vekovno ognjište", kako biste to vi rekli!). Može se dug naplatiti u svemu ostalom, ali na stanu NE.