LDP i DS: Pobuna JSO bila uvod u ubistvo Đinđića

LDP i DS smatraju da je oslobađajuća presuda bivšim pripadnicima JSO neprihvatljiva i ukazuju da je pobuna te jedinice bila uvod u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je rekao da Srbija ne može da postane normalno društvo dok se ne razreši politička pozadina ubistva Zorana Đinđića.

"Jedino se tako mogu videti razmere jedne organizacije koja je preživela sve i danas postoji u svom novom obliku", smatra predsedik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Prema njegovim rečima, oružana pobuna JSO direktan je uvod u atentat na pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića i, kako kaže, "apsolutno je neprihvatljivo da osuđene ubice, kriminalci i atentatori na kraju ispadnu nevini".

Jovanović je ocenio je da je odluka Apelacionog suda "dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo" i da se neće smiriti dok do kraja ne relativizuje sve što je vezano za period između oktobra 2000. i marta 2003. godine.

Jovanović nema razumevanja za one koji danas ćute na presudu.

"Ti koji danas prelaze preko ove presude, kao da se ništa značajno nije dogodilo, isti su oni koji su kroz kriminalizaciju i rušenje Zorana Đinđića tražili prostor za sebe, a svojim delovanjem pokazuju da su, nažalost, uspeli da od Srbije naprave nesrećnu zemlju, večno zarobljenu u mržnji i zločinu", smatra Jovanović.

I Demokratska stranka smatra da je pobuna JSO bila uvod u ubistvo premijera Zorana Đinđića i da tu činjenicu, kako kaže, nikakva presuda ne može naknadno promeniti.

Presuda, kako ocenjuje DS u saopštenju, ima "političku pozadinu", jer se aboliraju zločinačke namere".

DS navodi da sudske instance nisu transmisija političkih stranka i ne smeju prenositi političke stavove.

"Žestina našeg sporenja može i mora biti oko morala, ideje, vrednosti, a ne može se voditi oko nepobitnog: kriminalcima je mesto van društva slobodnih", zaključuje se u saopštenju DS-a.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво