U Beogradu otvoren 9. sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2019 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Goran Stankovic/DS

U Beogradu je danas otvoren deveti po redu Sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“ na kom učestvuje 128 izlagača, od kojih 96 iz Srbije a 32 iz inostranstva.

Sajam je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je naveo da se pred posetiocima nalazi izložba odbrambene industrije „koja kao svoj prvi i glavni zadatak ima razvoj, ekonomiju, ali više od svega dužnost da opremi, naoruža i pripremi Vojsku Srbije za odbranu slobode“.

Pred vama su naši rezultati, trud i pamet, a mi vam je nudimo u nadi da ćete imati nešto da naučite i od nas, baš kao što mi učimo od svih vas, naših dragih gostiju iz sveta. Dajemo vam naše znanje, oružje i municiju, ali ono što nas je učinilo velikim ne možemo da vam damo – ljude koji čine odbrambenu industriju Srbije, koji čine našu vojsku“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da je odbrambena industrija Srbije u 2018. godini izvezla proizvode u vrednosti većoj od 500 miliona dolara što je kako je naveo, tri puta više u odnosu na 2011. godinu.

Otvaranju sajma prisustvovali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari