NUNS osudio napad na novinara Fetića u zgradi BNV u Novom Pazaru

0
9
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas napad na novinara televizije Sandžak Salahudina Fetića u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u Novom Pazaru i pozvalo rukovodstvo BNV da svim novinarima i medijima omoguće nesmetane uslove za rad i izveštavanje sa sjednica tog tijela.

NUNS je u saopštenju podsjetio da se incident dogodio juče posle podne kada je Fetić pokušao da uđe na sjednicu BNV u čemu ga je kako se navodi, “grubo fizički sprečio pripadnik službe obezbjeđenja, zaprijetio mu i verbalno ga izvređao”.

“Fetić je pozvao policiju koja je veoma brzo stigla na lice mjesta i uzela njegovu izjavu o incidentu. Fotografija njegovog razgovora sa policajcima kasnije je zloupotrebljena na sajtu liste Samoopredjeljenje tako što je pogrešno navedeno da je Fetić ‘priveden zbog pokušaja nasilnog izgreda’ ispred prostorija BNV”, naveo je NUNS.

Udruženje je pozvalo rukovodstvo BNV na čelu sa novoizabranom predsjednicom Jasminom Baltić Curić da svim novinarima i medijima omoguće nesmetane uslove za rad i izvještavanje sa sjednica Veća “kako ubuduće ne bi dolazilo do takvih incidenata”.

“U tom smislu, NUNS je spreman da pomogne u definisanju pravila saradnje BNV sa medijima”, navodi se u saopštenju i dodaje da je novinarima i snimateljima juče bilo dozvoljeno da za vrlo kratko vrijeme snime početak sjednice, ali ne i nešto kasnije kada je u salu sa zakašnjenjem ušla grupa članova Bošnjačkog nacionalnog veća, čime se promijenio i sastav skupa.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.