Capital.ba

Prosječne zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara

25.06.2019. / 13:09

BEOGRAD, Prosječna neto zarada u Srbiji za april iznosila je 54.645 dinara, a bruto zarada (zajedno sa porezima i doprinosima) 75.441 dinar, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa istim mjesecom prethodne godine, prosječna neto zarada veća je za 9,9 odsto nominalno i 7,1 odsto realno, dok je bruto zarada nominalno veća za 9,7 odsto, a realno za 6,9 odsto.

Rast neto zarade u periodu januar–april 2019. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 11,3 odsto nominalno i za osam odsto realno, dok su bruto zarade povećane 11,1 odsto nominalno, odnosno 7,8 odsto realno.

Medijalna neto zarada za april 2019. godine iznosila je 41.773 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do tog iznosa. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!