Leskovački Hor Zvezdice najbolji u zemlji

Najbolji dečji hor u zemlji, leskovačke "Zvezdice" i pisac Stefan Mitić Tićmi, pripredili su koncert za pamćenje. Kako izgleda spoj književnosti i muzike, pokazali su na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Dosanjani su snovi, vizije i ambicije ovim jedinstvenim umetničkim poduhvatom koji su jednostavno nazvali "Nešto lepo". I zaista je čarobno, potpuno drugačije, puno emocija. Muzika im je u srcu. To se vidi, oseća i nagrađuje aplauzima i medaljama. Na muzičkom nebu leskovačke Zvezdice otišle su korak dalje.

 

"Hor je postao bukvalno i pesma deo mog života i svaki koncert trudimo se da bude bolji i bolji", kaže Jefimija Conić, član gradskog dečjeg hora "Zvezdice".

Janko Bosiljčić, član gradskog dečjeg hora "Zvezdice" dodaje: "Jako je zanimljivo. Zapravo sam ja dečak i pričam neku svoju priču i pokazujem ceo moj život kroz predstavu."

Spoj poezije, muzike, nevinosti, naivnosti, kreativnosti. Neobična priča sa porukom činite ljudima dobre stvari. Scenario je napisao u jednom dahu Stefan Mitić Tićmi, leskovački dečji pisac, dobitnik nagrade Politikinog zabavnika.

"Ja volim tako da idem na te neistražene terene kao što su recimo slikarstvo, muzika. I onda mi je super da se igram i da pokušamo da napravimo taj neki fin i lep spoj", navodi Stefan Mitić Tićmi, dečji pisac.

Do visokih umetničkih dometa i mnogobrojnih priznanja u zemlji i Evropi hor Zvezdice stiže predanim radom, entuzijazmom, ljubavlju i neiscrpnom energijom.

"Ta deca toliko budu inspirativna da u nekom trenutku prosto poželimo da uvučemo još nekog sa ovih naših prostora u našu priču. I to je ono najlepše čemu se najviše radujem kada ljudi iz Leskovca sami naprave ovakvo jedno čudo od predstave, koncerta, od dešavanja", objašnjava dr Jelena Cvetković Crvenica, umetnički rukovodilac hora "Zvezdice.

Za Zvezdice predaha nema. Na jesen ih očekuju koncerti u Sloveniji i Italiji. Već sada spremaju i repertoar za nastup na prestižnom svetskom festivalu u Bazelu naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво