Novi turisti dolaze u Merkur iz Krasnodara

Izvor: Objava, 24.Jun.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi turisti dolaze u Merkur iz Krasnodara

VRNJAČKA BANJA-Merkur prezentovan kao jedan od najznačajnijih turističkih potencijala Srbije
U cilju promocije novog direktnog leta Beograd – Krasnodar avio kompanije Air Serbia, kao i turističkih potencijala Srbije, u Krasnodaru je 19. juna organizovan događaj za medije i predstavnike turističke privrede.

Predstavnice Merkura Bojana Beljić, PR i Ana Stojković iz službe prodaje prisustvovale su ovom događaju. Brojni sastanci i komunikacija sa predstavnicima turističkih agencija i turoperaterima iz Krasnodara potvrdili su činjenicu da ruski turisti preferiraju odmor u banjama ali i da je Vrnjačka Banja za njih vrlo atraktivna destinacija. Mogućnost direktnog leta do Beograda, prirodni faktor angažovan u svrhu zdravlja i atraktivne cene boravka, bili su veliki motiv za turističke agencije da uključe Merkurove zdravstvene i wellness programe u svoju ponudu. Novi smeštajni objekat Merkur Palace koji će biti završen tokom naredne godine, izazvao je dodatno je interesovanje kada su u pitanju zahtevniji i viskoplatežni gosti. Merkur Palace pružiće gostima sve benefite banjskog boravka, uz vrhunsku medicinu I komfor hotela sa četiri zvezdice.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju prema broju noćenja, sa daljom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije. Gosti iz Rusije imaju kulturu odlaska u banje, pa je u skorijoj budućnosti očekivan značajan rast njihovih poseta u Merkuru i Vrnjačkoj Banji.

Dragan Ivanović