24. jun  2019. 17.43  →  17.57 | Izvor: RTV (Dragan Vukašinović)

U delovima opštine Alibunar padao grad kao pomorandže

ALIBUNAR -

Jučerašnje nevreme praćeno krupnim gradom koje je zahvatilo opštinu Alibunar najviše je pogodilo Ilandžu. Grad koji je bio krupniji od tenis loptice, a pojedini komadi leda težili su i preko 200 grama, oštetio je krovove na kućama i pomoćniim objektima, a najviše su stradali usevi u ataru tog sela. Sve to uprkos intenzivnom dejstvovanju protivgradne odbrane.

 

video icon

Leteo je crep s krovova kuća, a krovni pokrivač na pomoćnim objektima domaćinstva Tomin-Subin koje je najgore prošlo bukvalno je izrešetan. Oštećeni krovovi su usled velike količine kiše odmah počeli da prokišnjavaju, pa su građani morali da menjaju polomljeni crep već u toku nevremena, izjavo je meštanin Ilandže Goran Subin.

grad, ilandza

"Odjednom samo se naoblačilo, počele su sa svih strana protivgradne rakete, ali izgleda da nije vredelo. Baš je bila velika šteta. Velika je površina oranica zahvaćena. Pravo da vam kažem, ne znam ni ja tačno koliko pošto nismo juče izlazili, jer je blato svuda, ali ti delovi koje smo obišli tu je stvarno haos".

grad2

Kukuruz, soja i drugi usevi ne velikom broju parcela u ataru Ilandže bukvalno su uništeni, a jedan broj stanovnika opštine Alibunar ostao je bez električne energije. Posledice nevremena još uvek se sumiraju, rekao je Dušan Dakić, predsednik opštine.

Umalo da strada od ledenice dok je spašavao psa

Prema rečima predsednika opštine Dakića, jedan mlađi muškarac iz Ilandže povređen je juče u svom dvorištu dok je pokušava da spase psa od grada. Njega je tom prilikom veći komad leda udario u glavu, ali su mu u pančevačkoj bolnici konstatovane samo lakše povrede.

"Severni deo opštine Alibunar, odnosno naseljena mesta Dobrica, Kozjak, Ilandža i dole se spustilo kako je gradonosni oblak hvatao prema Janošiku, i naravno dalje napravio je ogromne štete kako na usevima tako i na objektima. Mi za sada nemamo tačne podatke o pričinjenim štetama, te informacije još uvek prikupljamo. Naseljena mesta Lokve i Janošik još uvek nisu dobila struju, jer je i elektro mreža oštećena delovanjem grada".

Srodne vesti