Srbija

Ponedeljak, 24.06.2019.

13:28

Brzo otklonjeni kvarovi na mreži: Ekipe EPS-a stablizovale napajanje

Brzim reakcijama ekipa "Elektroprivrede Srbije" i ODS "EPS Distribucije" u najkraćem roku otklonjeni su kvarovi na mreži koje je izazvalo nevreme u Beogradu.

Izvor: B92

Brzo otklonjeni kvarovi na mreži: Ekipe EPS-a stablizovale napajanje
Foto: EPS

Ovo su rekli Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, i Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, prilikom obilaska jedne od trafostanica koja je bila poplavljena na Novom Beogradu.

Antić i Grčić su zahvalili radnicima EPS-a i "EPS Distribucije" što su hitno i hrabro reagovali i osigurali uredno snabdevanje električnom energijom.

"Sva domaćinstva na teritoriji Beograda, koje je u nedelju zahvatilo nevreme sa velikom količinom kiše, sada imaju redovno snabdevanje električnom energijom. Noć je bila veoma teška, u vrlo kratkom vremenu u Borči je palo 100 litara kiše po kvadratnom metru. Na Novom Beogradu i u Zemunu za samo pola sata palo je 50 ili 60 litara kiše. U tako kratkom roku te količine padavine nismo imali ni 2014. kada su bile poplave. Želim da iskažem ogromnu zahvalnost svim zaposlenima u EPS- u i EPS Distribuciji na neverovatnom naporu i hrabrosti koju su pokazali tokom noći", naglasio je Antić.

U "EPS Distribuciji" dežurstva su bila podignuta na najviši nivo i to je doprinelo da se kvarovi brzo saniraju. Ekipe će ostati u maksimalnom režimu rada sve dok traje potencijalna opasnost od nepogoda i velike količine padavina.

"Napravili smo duple dežurne ekipe pre nekoliko dana, kada su počele najave za jače nevreme u Srbiji", rekao je Grčić i istakao da je to doprinelo da se brzo reši i situacija u Ulici Narodnih heroja 1 na Novom Beogradu gde je bio poplavljen 10-kilovoltni trafo.

"Ekipa je po povlačenju vode krenula sa sušenjem i jutros između pola četiri i četiri sata su uključili trafo i 1.500 potrošača je dobilo električnu energiju. Najteža situacija bila je sa dve velike crpne stanice Galovica i Gazela, ali ekipe su uspele da ih osposobe tokom najvećeg nevremena. Nema načina da zahvalim svim našim ljudima koji su radili uz najveći rizik. Tako su pomogli da se reše i drugi komunalni problemi u Beogradu izazvani vodom. Nastavljamo sa dežurstvima sve dok ima najava za padavine, koje su iznad proseka, kao i za bilo kakvu vrstu nevremena", istakao je Grčić.

Tokom obilaska trafostanice na Novom Beogradu okupljeni građani su pohvalili radnike "EPS Distribucije". Dragutin Mitrović, predsednik Stambene zajednice u Narodnih heroja 1, zahvalio je radnicima „EPS Distribucije“ i istakao da su oni jedini pomogli u situaciji kada je voda poplavila zgradu.

"U garaži i prostoriji trafostanice voda je bilo da nivou od 70-80 centimetara. Momci iz "EPS Distribucije" su doneli pumpe i cele noći crpeli vodu, a nakon toga su popravili trafostanicu. Da nije bilo njih još bismo bili pod vodom", rekao je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: