Vladimir Lučić vodio Bajern do titule šampiona Nemačke

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 20:39

Izuzetno uzbudljiva treća utakmica finalne serije u Nemačkoj

Gotova je košarkaška sezona i u zemlji Pancera. Doduše, dosta brže nego što se to očekivalo. Bajern je u finalnoj seriji tamošnjeg prvenstva došao do pobede od 3:0 protiv Albe, mada je ovog popodneva imao muke i slavio je tek nakon dodatnih pet minuta igre, 93:88.

Bajern je prvi udario, ali su Albatrosi ipak bili ti koji su daleko bolje otvorili utakmicu i brzo stigli do osetnije prednosti. Prvu deonicu završili su serijom 10:0 i vodili su rezultatom 22:15.

Izabrane vesti

Odlična serija nastavljena je u drugoj četvrtini. Prednost Albe je nastavila da raste i bilo je pitanje da li će Bajern uopšte uspeti da ispliva nakon ovog udarca. Na kraju prvog poluvremena, ekipa iz Berlina imala je do tada maksimalnih plus 14, 46:32.

Korektno je igrala Alba i u trećoj deonici i može se reći da je samo održavala stečenu prednost. Bajern je u par navrata uspevao da priđe na sedam poena zaostatka, ali su Berlinci uspešno odbijali napade. Pred poslednjih 10 minuta imali su dvocifrenu prednost i činilo se da će lako meč privesti kraju i produžiti ovu finalnu seriju.

Ali nisu tako mislili momci Dejana Radonjića. Furiozno su krenuli od samog starta utakmice i već do polovine deonice istopili prednost na samo dva poena. Alba je tada poskočila, ponovo otišla na plus sedam, ali je onda usledila nova serija Bavaraca. Nakon devet vezanih poena, Bajern je uspeo da pređe i u prednost, no do kraja smo gledali veliku dramu u kojoj na kraju nijedan tim nije uspeo da izvuče pobedu. Bar ne nakon regularnih 40 minuta, pa smo otišli u produžetak. Rezultat na kraju četvrte deonice bio je 76:76.

Tamo spasa za Albu nije bilo. Četa Dejana Radonjića je od samog starta produžetka krenula jako i brzo se odlepila od rivala. U jednom trenutku su Albatrosi imali zaostatak od čak devet poena, što naravno, nije bilo moguće stići, pa je Bajern došao do nove titule šampiona Nemačke. Aito Garsija Renenses je pokušao sve, ali nije uspeo da nadmudri kolegu sa klupe Bajerna.

Najzaslužniji za trijumf Bavaraca bili su Vladimir Lučić sa 23 poena i Nihad Đedović sa 18 poena. U poraženoj ekipi, Pejton Siva došao je do 21 poena, dok je Johanes Timan uspeo da postigne 13 poena.

NEMAČKA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Nedelja

Bajern Minhen - Alba Berlin 93:88 (nakon produžetaka) /u seriji 3:0/

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara