SRBIJA OSVOJILA SVETSKU LIGU: Kroz oluju, preko Hrvata do Tokija! (FOTO)

S.KRSTOVIĆ

23. 06. 2019. u 18:02

Vaterpolo tim Srbije, čije je UNIKA sponzor osiguranja, je u nezaboravnom finalu Svetske lige posle velike borbe savladao Hrvatsku sa 12:11 (1:3,5:2,1:3,5:3)

СРБИЈА ОСВОЈИЛА СВЕТСКУ ЛИГУ: Кроз олују, преко Хрвата до Токија! (ФОТО)

Foto: N.Paraušić

OLUJA nije sprečila vaterpolista i sjajne navijače da zajedno proslave odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Vaterpolo tim Srbije, čije je UNIKA sponzor osiguranja, je u nezaboravnom finalu Svetske lige posle velike borbe savladao Hrvatsku sa 12:11 (1:3,5:2,1:3,5:3).

- Loše smo počeli, bili u nokdaunu, ali smo se kasnije vratili, potom su Hrvati bili u nokdaunu. Posle su ekipe bile egal do same završnice, a mi smo pokazali više želje. Hvala divnim navijačima, koji su i po ovom nevremenu bili uz nas i pomogli nam da dođemo do cilja. Zaista jedno veliko hvala - naglasio je selektor Dejan Savić.

"BALKANSKA LAVINA" SA TRIBINA "DELFINI" su imali sjajnu podršku sa tribina. Ritam je davalo 12 bubnjara iz beogradske grupe "Balkanska lavina". Oni su sjajno najavili početak finala, inspirisali su i ostale navijače da zdušno bodre svoje ljubimce. Mnogi su došli sa srpskim trobojka, a najveću su razvili navijači iz Braktuša.

Sve do poslednje četvrtine tinjala je nada da će nevreme "malo da zakasni". Nažalost u poslednjoj četvrtini jaka kiša počela je da pada na Tašmajdanu, tako da je postajala opasnost da se meč prekine. Srećom, nije bilo gromova, a navijači su ulili poslednji dodatnu energiju olimpijskim pobednicima da izdrže do kraja i na kraju golom Filipovića sa peterca 17 sekundi pre kraja slome otpor "barakuda".

- Ne pamtim ovakvo nevreme. Nikad nisam igrao pod ovako jakom kišom. Hvala publici što je ostala do kraja uz nas. Bilo je teško na klupi, mogu da zamislim kako je bilo na tribinama. Utakmica je bila puna tenzija, pogotovo u finišu meča. Presrećeni smo zbog pobede, sada ćemo lakše da se pripremamo za Igre u Tokiju - podvukao je Duško Pijetlović.


"Delfini" su slabo odigrali prvu četvrtinu. Bili su nervozni, nesigurni, neprepoznatljivi i u odbrani i u napadu. Hrvati su bili odlučniji, precizniji, nametnuli su svoj ritam i preko Vukićevića poveli u četvrom minutu sa 2:0. Što gosti nisu stekli ubedljiviji vođstvo najzaslužniji je bio raspoloženi Branislav Mitrović. Do kraja četvrtine naši su brzopleto pokušavali da stignu prednost rivala, a jedino su uspeli da postignu gol, tako što je posle šuta Ćuka lopta pogodila u glavu Aleksića i promenila smer.


Početak druge četvrtine nije nagoveštavao ništa dobro, jer su Hrvati preko Fatovića iskoristili treći petarac za 4:1. Tada su "delfini" zaigrali čvršće u odbrani, Branislav Mitrović je spustio zavesu, Hrvati su postali nesigurni u napadu, dok su se razgoropadili naši napadači. Neumoljivi su bili Mandić (dva puta), Stefan Mitrović, Prlainović i Filipović za preokret - 6:4. Do kraja poluvremena nadahnuti Vukićević uspeo je da smanji na 6:5.

U trećoj četvrtini novi preokret. Naši su zaigrali malo slabije, Hrvati su se digli i predvođeni Antom Vukićeviće uspeli da ponovo preokrenu rezultat u svoju korist i povedu sa 8:7. Srećom, naši su ponovo nametnuli svoj ritam u poslednjih osam minuta. Istina gosti su uspevali da čuvaju prednost sve do 10:9, kada naši preko Filipovića prave preokret za 11:10. Drama je dostigla vrhunac kada je Vukićević 28 sekundi pre kraja izjednačio, da bi Filipović 17 sekundi pre kraja realizovao petarac za veliko slavlje u bazenu i na tribinama.


SRBIJA - HRVATSKA 12:11


OTVORENI bazen "Tašmajdan". Gledalaca: 3.500. Sudije: Stavridis (Grčka) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 10 (4), Hrvatska 11 (6). Peterci: Srbija 2 (2), Hrvatska 3 (3).

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 4 (1),Stojanović,Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 4(1), Prlainović 1, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović (8 odbrana).

HRVATSKA: Bijač (7 odbrana), Benić, Fatović 2 (1), Lončar, Joković 1 (1), Buljubašić, Vukićević 6 (1), Bušlje 1, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić.

Četvrtine: 1:3, 5:2, 1:3, 5:3



POPLAVLjEN PRES CENTAR


KAO i posle nevremena u sredu, i nakon finalne utakmice Svetske lige pres centar je bio poplavljen. Cevi ponovo nisu izdržale, tako da je voda šikljala sa plafona i oterala novinare sa radnog mesta.

Dodela medalja i šampionskog pehara, zbog oluje koja nije jenjavala, održana je u zatvorenom bazenu Sportskog centra "Tašmajdan".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Buca

23.06.2019. 18:13

Čestitke našim vaterpolistima na pobedi i plasmanu na Olimpijadu u Tokiju. Bilo je neizvesno i uzbudljivo do kraja. Igrali su kao pravi Delfini i u nemogućim vremenskim uslovima sa odličnim protivnikom koji je dao sve od sebe pa ne bi bilo nepravedno ni da su oni uspeli da pobede. Nekada stvarno i jedni i drugi zasluze da dobiju zlato. Srećno svima pripremama i narednim takmicenjima.

ROMANIJA

23.06.2019. 18:15

Bravo MAJSTORI !!! HVALA VAM, NASI ZLATNI MOMCI. Boj ne bije svijetlo oruzje,vec boj bije srce u junaku...

Srđan J.

23.06.2019. 19:32

Jes da ovaj "sport" niko na svetu skoro ne igra, ali bravo, bravo, svaka čast, ja ne verujem najbolji smo opet, bravooooo!!

Миро Марковић

23.06.2019. 19:42

Оба тима су насленици некадашњег непобедивог југословенског ватерпола. Кад се састану у базену, право је задовољство гледати велике спортисте како се боре за престиж на светској сцени. И један и други тим је одличан, али србски тим је овога пута био опет бољи. Живели "делфини", њихов тренер и стучни штаб! "Делфини", нека су срећни ваши родитељи, коју вас подигли, васпитали и дали свима нама да вас волимо и да за вас спортски навијамо.

Leka

23.06.2019. 20:19

@Миро Марковић - Odličan komentar ste dali i primer nama koji smo površni u komentarisanju sa pozicije navijačkih strasti. Zahvaljujem.