Furiozno na Karađorđu: Stižu pojačanja, kuju se planovi za Evropu, a najavljuje i novi stadion

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 14:49

Nova uprava ima velike ambicije

Krenula je furiozno nova uprava Vojvodine. Ambiciozni planovi lete sa svih strana, mnogo toga se obećava i najavljuje, pojačanja za prvi tim stižu, pa sve izgleda vrlo neobično za klub koji je „do juče“ bio na veštačkom disanju.

Rukovodstvo koje je tek preuzelo klub održalo je u nedelju prvu konferenciju za novinare, na kojoj je istaklo da je sanirano 80 odsto dugova i da taj kamen nova uprava neće imati oko vrata.
U prethodnih godinu i po dana, u finansijski oporavak Vojvodine uloženo je oko 7.000.000 evra, što je novac koji je prikupljen od sponzora, privrednika i donekle od prodaje igrača, a time je urađeno oko 80 posto finansijske konsolidacije kluba. Nažalost, dobar deo tih sredstava je iskorišćen za vraćanje starih dugova, ali zato ova nova uprava tom vrstom problema neće biti toliko opterećena.”, poručio je generalni direktor Dušan Bajatović.

Izabrane vesti

Plan kluba za narednu sezonu ima neobičan plan: da smanji finansijske izdatke, a da poboljša rezultate na terenu.
To je moguće i za to imamo jasan plan. Konkretno, to znači da godišnji rashodi kluba ne smeju da premašuju 1.500.000 evra, a da na tabeli moramo da budemo među prve četiri ekipe. To bi značilo da ćemo igrati u Evropi, a do tada ćemo imati još dva prelazna roka da vidimo da li je realno da napravimo i istorijski korak plasmanom u Ligu Evrope. Ipak, za sada nam je prioritet da izađemo na međunarodnu scenu i verujem da sa ovim rukovodstvom to i možemo”, naglasio je novi predsednik kluba Vojislav Gajić.

U Novom Sadu najavljuju čak i – novi stadion!
Uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji, biće izgrađen novi stadion „Karađorđe“ i to je investicija koja će koštati 25.000.000 evra. Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP „Srbijagas“, s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde”, istakao je Dušan Bajatović.

A, kada je teren u pitanju, tim za narednu sezonu, Vojvodina je danas dobila i dva nova pojačanja. Iz Zemuna je stigao levi bek Nemanja Vučić, a iz Partizana krilni napadač Jovan Kokir. I to ne na pozajmicu, kako je bilo ranije najavljivano, već će odmah postati punopravni član novosadskog kluba.

Novi sportski direktor Lala Nikola Lazetić bacio je rukavicu u lice Crvenoj zvezdi i Partizanu i poručio da decu Vojvodine više neće moći tek tako da odvode sa Veternika.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara