Bogdanović: Sanjamo svetsko zlato!

Mi. R.

20. 06. 2019. u 21:30

Samo da prođu pripreme, da se skupimo i sprijateljimo u košarkaškom smislu, kaže reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović

Богдановић: Сањамо светско злато!

Bogdan Bogdanović Foto N. Paraušić

MALO više od dva meseca ostalo je do početka Svetskog kupa za košarkaše (31. avgust - 15. septembar u Kini). Svi ljubitelji igre pod obručima u Srbiji jedva čekaju znak za start, jer će ove godine, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, imati priliku da uživaju gledajući najjači sastav naše zemlje. O mogućnostima srpskog tima, ali i o sezoni u NBA ligi, novinarima je pričao Bogdan Bogdanović.

- Ja verujem da ćemo biti mi - odgovorio je Bogdanović na pitanje ko će ovog leta biti prvak sveta. - Svi sanjamo o tome, ali nismo još ni počeli. Treba da prođu pripreme, da se skupimo, jednostavno da se sprijateljimo, u košarkaškom smislu.

U reprezentativni dres Bogdan će uskočiti posle uspešne NBA sezone, u kojoj je sa Sakramentom bio blizu plej-ofa. Ipak, nešto je nedostajalo da bi Kingsi ušli među osam...

DOĐITE NA KALEMEGDAN TREĆU godinu zaredom Bogdan Bogdanović će na terenima KK Partizan na Kalemegdanu organizovati kamp za dečake i devojčice uzrasta od 13 do 15 godina (subota i nedelja od 17.00). - Želeo sam da bude specifičan i neuobičajen, kao neki ol-star vikend. U prethodne dve godine smo ostvarili dobar posao, nadam se da će svaki sledeći biti bolji. Želim da se deca i zabave, da vide idole, da odigraju sa njima i neki basket. Biće gosti iznenađenja, sigurno i neko od naših reprezentativaca.

- Ne može da se desi preko noći, sve to dolazi s godinama, s iskustvom, to je proces. Videli smo koliko smo dobri, na nama je da poradimo na finesama i da napravimo taj skok. Može da se desi da ekipa za jednu sezonu bude bolja i za čak četiri-pet mesta.

Nedavno je srpsku koloniju u Sakramentu pojačao i Igor Kokoškov.

- Širimo se polako - nasmejao se Bogdan. - Vole nas tamo. Sigurno da su Divac i Stojaković ostavili dubok trag i da su probili led za nas. Dolazak Kokoškova će za nas biti super zbog načina komunikacije. Moći će neke stvari da nam prenese na lakši način.

U NBA ligi Bogdanović je morao da se prilagodi na drugačiji sistem košarke.

- Tamo se mnogo svodi na individualnu igru. Takva je kultura, da pre svega moraš da gledaš sebe, a onda ekipu. Posle prvih utakmica sam imao samo jedan šut, onda su me veterani u timu pitali da li ću da igram ili da razigravam njih...

Kada pitaju košarkaške stručnjake kako doći do NBA lige, mnogi uzimaju Bogdanovića kao pravi primer. Svakom nivou košarke se prilagođavao korak po korak.

- Partizan je bio odskočna daska, oni su mi dali sve, slobodu, imao sam kredit. Bio sam mlad. Onda je u Feneru došao pritisak da mora da se osvoji i Evroliga, ne samo domaće prvenstvo. To je drugi nivo... Sve su to stepenice, koje moraš u karijeri da pređeš. Dok ne doživiš ne znaš šta će biti sledeće, ali na svakom koraku moraš malo da se promeniš da bi se prilagodio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije