Dostupni linkovi

Dodik i Rumas: Unaprijediti saradnju između BiH i Bjelorusije


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prilikom dolaska u Bjelorusiju
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prilikom dolaska u Bjelorusiju

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Vlade Bjelorusije Sergeje Rumas zaključili su danas tokom Dodikove posjete Minsku da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Milorad Dodik i Sergej Rumas
Milorad Dodik i Sergej Rumas

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Predsjedavajući Dodik je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Povodom dolaska srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postrojena je i počasna garda.

XS
SM
MD
LG