Nova vest
Košarka

Sreda, 19.06.2019.

23:42

Lučićeva trojka "ubila" Berlin, Bajern blizu nove titule

Košarkaši Bajerna iz Minhena savladali su Albu u Berlinu rezultatom 82:77 i poveli sa 2-0 u finalnoj seriji Nemačkog šampionata.

Izvor: SN

Autor: SN

Lučićeva trojka
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Košarkaši Bajerna su na korak od odbrane titule šampiona Nemačke. Poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa protiv Albe, pošto su u drugoj utakmici u Berlinu slavili sa 82:77 (15:25, 30:21, 18:13, 19:18).

Izabranici Aita Renesesa odlično su startovali utakmicu, odmah su napravili seriju od 7:0 i sjajnu igru zadržali tokom čitavog prvog desetominutnog perioda, pa se na pauzu otišlo sa dvocifcrenom prednošću momaka u žutom.

Uspeo je tim Dejana Radonjića da adekvatno odgovori, napravili su kontra seriju i košem Nihada Đedovića sredinom druge četvrtine po prvi put došli do vođstva, pa su na veliki odmor otišli sa prednošću od pola koša.

Furiozno je Bajern startovao treću četvrtinu, stekli su čak 12 poena prednosti u jednom momentu i onda sledi serija Albe od 9:0 i dobijamo pravu dramu.

Radonjić je tražio tajm-aut posle koga su Bavarci uzvratili serijom 5:0, uz ključnu trojku Vladimira Lučića na asistenciju Stefana Jovića za 78:72 minut i 35 sekundi pre kraja.

Sedamnaestogodišnji Franc Vagner je trojkom 13 sekundi pre kraja (77:78) vratio nadu ekipi iz Berlina, ali je Peteri Koponen oba puta pogodio sa penala, a Martin Hermanson nije bio precizan za tri i eventualan produžetak.

Tačku na meč stavio je Lučić sa penala, kada je na semaforu stajalo 82:77. Lučić je upisao 8 poena i bio je jedan od zaslužnijih za pobedu Bajerna, dok je najefikasniji bio Devin Buker sa 16.

Što se tiče Albe, njih je skorerski predvodio tandem Vagner Gidraitis sa po 14 postignutih poena. Naredni meč igraće se u Minhenu 23. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve