AKTUELNO

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozdravlja konferenciju o Bliskom istoku koja će se 25. i 26. juna održati u Manami, glavnom gradu Bahreina iako izraelski zvaničnici nisu pozvani.

Obraćajući se danas okupljenima na jednoj vladinoj svečanosti, Netanjahu je pozdravio taj američki skup, označivši ga "pokušajem SAD da donesu bolju budućnost i reše probleme u regionu". Bela kuća je najavila da će u fokusu konferencije biti ekonomska korist koja se očekuje ako se reši izraelsko-palestinski sukob. Takodje je rečeno da se neće pozvati izraelski zvaničnici kako bi se izbegla usredsredjenost na "politička pitanja".

Za sada se navodi da će skupu prisustvovati jedan izraelski direktor bolnice i bivši zvaničnik odbrane. Palestinci koji optužuju administraciju predsednika SAD Donalda Trampa za pristrasnost prema Izraelu odbacili su američki mirovni plan. Bela kuća je prošle nedelje najavila da u Bahrein dolaze predstavnici Egipta, Jordana i Maroka, a ranije su prisustvo na skupu potvrdili Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar.

#Izrael

'