UNS: Premijerka da smeni Aleksandra Gajovića zbog zastrašivanja

UNS poziva premijerku Anu Brnabić da smeni državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića jer je, kako se navodi, uoči početka zasedanja komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom, pokušao da zastraši predstavnicu UNS-a u toj komisiji Draganu Pejović. Gajović odbacuje navode.
Navodeći da je zbog šovinističkih izjava o ženama i izjave da novinari izmišljaju napade i ranije tražio smenu Gajovića, UNS je u saopštenju naveo da je, zastrašivanjem Dragane Pejović, aktuelni državni sekretar "još jedanput potvrdio da mu nije mesto na toj funkciji".
 
UNS je preneo izjavu Pejović koja je rekla da ju je Gajović pozvao u svoj kabinet, gde je "izuzetno neprijatnim tonom i sa namerom da je uplaši" kritikovao njenu prošlonedeljnu izjavu za Radio Slobodna Evropa u kojoj je navela da je ministarstvo tek nakon reagovanja UNS-a objavilo predlagače članova komisija za ocenjivanje medijskih projekata, da je pitanje zašto to nije učinilo pre, kao i da to dovodi u sumnju kredibilnost komisija.
 
"Gajović joj je rekao da ga je 'baš briga šta misli UNS', da nije objavio predlagače članova komisija zato što je to od njega tražilo udruženje, već zato što je on čovek 'širokih shvatanja', a da UNS sve to radi da bi na njegovo mesto došao generalni sekretar UNS-a Nino Brajović", navedeno je u saopštenju.
 
Gajović odbacuje optužbe
 
Aleksandar Gajović odbacio je navode Dragane Pejović da je pokušao da je zastraši.
 
Gajović je u pisanoj izjavi naveo da je predstavnica UNS-a bila pozvana u njegov kabinet kako bi "u prisustvu svedokа, u dobroj аtmosferi, pomirljivom i drugаrskom tonu, rаzgovаrаli o odgovornom poslu koji nаs čekа zаjedno i o eventuаlnim primedbаmа i mogućim predlozimа koji bi poboljšаli nаšu sаrаdnju, u cilju postizаnjа nаjboljeg mogućeg rezultаtа".
 
"Iznenаđen sаm što je mojа sаgovornicа pronаšlа kod mene 'nаmeru dа je uplаšim/zаstrаšim' i pitаm se dа li su po sredi neke vаnredne sposobnosti koje onа poseduje ili sаmo neаdekvаtnа, а rekаo bih lаžnа i zlonаmernа, obrаdа istine", naveo je Gajović.
 
"Ističem dа u rаdu komisijа, svаko od člаnovа imа mogućnost dа kаže svoj sud i zаmerku kojа ulаzi u zаpisnik. Umesto korišćenjа te mogućnosti, njen je izbor tаbloidizаcijа rаdа Ministаrstvа kulture i informisаnjа protiv čegа odlučno negodujem. Ne dozvoljаvаm dа se institucijа od nаjvećeg znаčаjа zа kulturu nа ovаko nizаk nаčin uvlаči u dnevnopolitički rаt", naveo je državni sekretar.
  • tanja

    19.06.2019 20:44
    I treba ga smeniti! Kako se uopste i nasao tu gde je? Cudan neki lik...
  • novi

    19.06.2019 18:26
    Sigurno joj je rekao: "hoces u rijaliti na Pink-u i Happy-ju da te ubacim, sa onim poremecenim retardima..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.