Milićević: Ne znam da li postoji koalicioni sporazum sa Bastaćem  1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

“Odluku o učešću socijalista u vladajućoj koaliciji u gradskoj opštini Stari grad doneće rukovodstvo gradskog odbora SPS u dogovoru sa vrhom stranke. Socijalisti jesu deo gradske vlasti u Beogradu i dele vrednosti i odgovornost za sve što se čini u prestonici. Naravno da smo protiv svih aktivnosti koje vode ka narušavanju investicionog ciklusa i razvoja Beograda”, naveo je Đorđe Milićević, šef poslaničke  grupe Socijalističke partije Srbije  na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu.

Upitan da pojasni da li je SPS deo vladajuće koalicije u opštini Stari grad, obzirom da i sam  Marko Bastać, predsednik te opštine tvrdi da ne postoji koalicioni sporazum, Milićević kaže da ne zna da li postoji taj koalicioni sporazum, jer on nije član gradskog odbora SPS.

“Ne znam da li postoji koalicioni sporazum, a da li će SPS učestvovati u radu većine, odluku će doneti gradski odbor SPS”, ponovio je Milićević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana pokrenuo pitanje o učešću SPS u vlasti u opozicionoj opštini Stari grad posle čega je iz redova socijalista navedeno da je još pre mesec dana pokrenuta incijativa da se iz te vlasti izađe jer predsednik opštine Marko Bastać već mesecima vodi akciju protiv radova u Beogradu.

Predsednik Gradskog odbora SPS Nikola Nikodijević je potom rekao i da socijalisti imaju tri odbornika u toj opštini i da od njih ne zavisi pozicija Marka Bastaća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari