Uhapšen otac malog maturanta zbog krađe testa

Policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao test iz matematike.
 Uhapšen otac malog maturanta zbog krađe testa
Foto: Pixabay
Kako je saopštio MUP, uhapšen je I.S. (42).
 
On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak testa bacio u WC šolju i uništio ga.
 
To je uradio da bi test odneo sinu, koji je mali maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.
 
Takođe, sumnja se da je, uz pomoć njegovog sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.
 
Osumnjičenom I.S. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. On je osumnjičen za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Prema pisanju "Blica", otkriven je tokom poligrafskog ispitivanja radnika štamparije koji su učestvovali u procesu štampanja testova. Pao je na poligrafu, a potom i priznao šta je uradio sa testom.
 
Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je juče zahtev policiji da istraži sve okolnosti u vezi sa "curenjem" testova iz matematike. Ministarstvo prosvete juče je saopštilo da će osmaci test iz matematike polagati u četvrtak umesto u utorak, a ministar Mladen Šarčević je rekao da je test "provaljen". 
 
Mali maturanti su danas polagali kombinovani test.
  • Nemanja

    20.06.2019 17:53
    @Dijasporac
    Ti si prijatelju slika i prilika prosecne srbende koji samo zna da kuka kako nesto "ne moze", i jos da se busa u grudi time kako je to odmah provalio i ispao jako pametan...
    Ja sam dao odokativni primer za vece skole u vecim gradovima, poucen informacijama iz cerkine skole. Naravno da sam mislio da printeri treba da budu mrezni, a razvuci mrezu u 15-16 ucionica je tip posla koji sam zavrsavao u danu, dok sam se time bavio. I kosta smesno a traje godinama posle toga (a, wireless ti je jos jeftiniji). Dalje, 6 stranica u minuti ti je brzina InkJeta, i najjeftiniji laseri koji se danas prodaju rade brze (oko 20 ti je neki standard). Jos dalje, printeri se mogu i rentirati, na primer, brat od prvorodjenog (ti) ima firmu koja se time bavi. Tako dolazis do smesno male cifre koja je potrebna zapravo.
    A, sto se tice "seoskih skola", prva i osnovna cinjenica je da iste nemaju ni polovinu djaka maturanata koliko gradske. Drugo, to da li ima kanalizacije i grejanja je manje bitna stvar u ovoj prici, dovoljan ti je fixni telefon ili 3G signal. Ako se bas desi da postoji skola koja nista od toga nema, jbg, bekap resenje - polaganje mature u najblizem republickom objektu koji ima potrebno. A o "obucenim" direktorima i pricam svo vreme - imas scenario koji se moze uvezbavati i isprobavati mesecima ranije, ko god to nije u stanju da sprovede treba da leti sa pozicije. Problem je "samo" u tome sto je vecina takvih tu postavljena "po zasluzi", zna se kome ...
  • xyz

    20.06.2019 10:58
    evropa u nama
    Kako je Radio S danas objavio ovo se desilo u Britaniji 3 godine za redom u zadnjih par godina i nikom ništa. Tako da.... jbg
  • Andrija Šrek

    20.06.2019 09:43
    ...
    A sve je "provaljeno" samo zato jer je dete, najpoštenije i najmoralnije, podelilo rezultate sa svojim drugarima, a nije ih zadržalo samo za sebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija