Popović: Ucenjeni Milo udario na Crkvu i Srbe

V. - D.

19. 06. 2019. u 11:45

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj o Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori

Поповић: Уцењени Мило ударио на Цркву и Србе

Foto Arhiva VN

REŽIM u Crnoj Gori je neprijatelj Srbije i tako ga treba definisati. Najavljeno usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski je čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju - izjavio je u sredu ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Prema njegovoj oceni, ako dođe do izglasavanja zakona u Skupštini Crne Gore, to će biti "najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori" i Srbija će morati da reaguje najžešće.

Popović je na TV Pink upozorio i da ukoliko u Crnoj Gori, u kojoj žive Srbi, neko može da protera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na KiM:

- Milo Đukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac, ucenjen zbog svojih kriminalnih radnji.

Situaciju u Crnoj Gori poslednjih dana dodatno je zagrejao skandal u čijem središtu je Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari. Ona je preko "Fejsbuka" vređala Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike koji su se proteklog vikenda okupili na Trojičindanskom saboru za odbranu vere i svetinja u Crnoj Gori. Sveštenike i vernike SPC nazvala je "govedima", uz opasku da hram treba zapaliti.

Zbog toga je Ministarstvo vanjskih poslova u Podgorici pokrenulo disciplinski postupak. Nikčevićeva je i sama uputila zahtev za svoj opoziv i sada čeka zvanični odgovor MVP.

Mirna Nikčević biće razrešena dužnosti


Crnogorskim zakonom o spoljnim poslovima propisano je da se zbog teže povrede dužnosti mogu izreći novčana kazna od 20 do 30 odsto zarade isplaćene za mesec u kojem je kazna izrečena, u trajanju do šest meseci, zatim, zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dve godine ili zabrana napredovanja do dve godine, a čak i prestanak radnog odnosa.

TRAŽE DA SE VUKOSAVLjEVIĆ NE MEŠA

CRNOGORSKO Ministarstvo kulture poručilo je u sredu srpskom ministru Vladanu Vukosavljeviću da "ceni njegove sugestije, ali da se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore". Ta reakcija je usledila posle ocene Vukosavljevića da bi usvajanje zakona o slobodi veroispovesti moglo da dovede do neprijatnih posledica.

Istovremeno, predsednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u sredu sa ambasadorima EU kojima je poručio:- Crna Gora je odlučna da rešava veoma delikatno pitanje Crkve, pri čemu neće nasedati na provokacije i uzdržavaće se od daljeg zaoštravanja situacije, ali će beskompromisno braniti svoj interes.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Đorđe

19.06.2019. 12:06

Jedini je izgleda Popović shvatio šta Milo radi u CG. Svi Srbi iz celog sveta treba žestoko da reaguju na ovo zločinačko ponašanje fašističkog režima u CG. Ako i ovo prođe kod Srba onda stvarno nismo nizašta.

Душан

19.06.2019. 13:17

Коначно неко да изусти онако како је једино исправно - злочиначки! Његов прави ментор Мекејн више није жив...подсетио бих Мила.

Ф

19.06.2019. 13:33

Браво за министра.Коначно неко из Београда да каже како јесте