Pirotski Tigar proizvodi čizme za NATO

Kompanija Tigar iz Pirota je saopštila da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću u Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku, Nemačku, Saudijsku Arabiju, ali i za potrebe NATO alijanse.
Pirotski Tigar proizvodi čizme za NATO
Foto: Pixabay
Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Intechplasta i ugovorio proizvodnju zaštitnih čizama za tog kupca, posebno izradu vatrogasnih čizama za NATO snage.
 
Za kupca iz Poljske u Tigrovoj fabrici obuće ručno se izrađuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom "FHR".
 
"Od nedavno u Tigrovoj vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja", navodi se u saopštenju.
 
Tigar ima potpisane ugovore o proizvodnji čizama specijalne namene za armiju Finske za 2020. godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. U kompaniji očekuju da će na osnovu dugoročne saradnje takav ugovor potpisati i za 2022. godinu.
 
Prema rečima Ilića, Tigar ima i ugovor o izvozu obuće za potrebe vojske Švedske do 2022. godine. On je najavio da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene u pirotskoj fabrici obuće startovati od oktobra i da će rasti obim proizvodnje.
 
U saopštenju Tigra se ističe da je ta kompanija treća u svetu, a druga u Evropi među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće.
 
Kompanija, većinski u državnom vlasništvu, istakla je da se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu.
  • Ćure

    19.06.2019 17:34
    Malo morgen
    Kakav nato kakvi bakrači, zasto preko tamo neke poljske firme?
    Jel to Vulinovi socijalisti posto su na celu kompanije nešto muljaju.
    Pa nek pocnu da plaćaju porezzz, platee, dugovee a nek prestanu da se zadužuju i rasprodaju imovinuuu!!!
    Pa mi smo ovaj film gledali kod Dragana Nikoliča i Jelene Petković i kraj ko u bioskopuu.
  • John Doe

    19.06.2019 14:08
    @Dzo

    Michelin je vlasnik Tigar Tyres-a, fabrike pneumatika. Ovaj deo koji proizvodi obuću nisu hteli da kupe, pa je ostao kao zasebna firma u vlasništvu države...
  • dzo

    19.06.2019 11:57
    100% vlasnistvo Tigra je u Michelin. Ne ostaje nista u Srbiji, ni gume ni profit...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bitkoin pao na 62.700 evra

Bitkoin je danas u 15.15 časova na najvećoj svetskoj berzi kripto valuta Bajnens pao za jedan odsto na 62.700,27 evra.