Četvrtak, 31.07.2003.

13:04

Otpor: Šećer u vlasništvu Rezervi izvožen u EU

Izvor: Beta

Default images

Regionalni koordinator Otpora za Zrenjanin Dušan Juvanin izjavio je da je šećer u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji je tokom vanrednog stanja dislociran iz Fabrike šećera "Zrenjanin", izvožen u zemlje Evropske unije. "Reč je o izvozu 744 tona šećera za Italiju 4. aprila 2003, odnosno 768 tona, 7. aprila 2003, preko beogradskog preduzeća 'Eurofer' i novosadskog 'MK-komerca'", izjavio je Juvanin. On je dodao "da je indikativno što je reč o poslu preko mešovitog srpsko-italijanskog preduzeća, jer se 'Eurofer' javlja i kao izvoznik i kao uvoznik". "Tražimo od ministra za trgovinu Slobodana Milosavljevića da zbog svega navedenog podnese ostavku, a da direktor Republičke direkcije za robne rezerve Radovan Ristanović bude smenjen. Od Vlade Srbije zahtevamo da objavi koliko je šećera ostalo u skladištima Rezervi", izjavio je Juvanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: