Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA Prodavali drogu i minsko-eksplozivna sredstva

RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA Prodavali drogu i minsko-eksplozivna sredstva

Tri osobe su uhapšene, te je oduzeta veća količina droge prilikom višemesečne akcije kodnog naziva “Teatar” usmerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno preprodavala veće količine opojnih droga i minsko-eksplozivna sredstva, rekla je načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

specijalac Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija
specijalac

Ona je navela da su uhapšene osobe A.M, M.M. i K.M, a tokom akcije oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović.

– Uhapšeni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period na području Doboja ilegalno prodavali drogu čime su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – istakla je Miljanovićeva.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti sprovedena u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Miljanovićeva je rekla da su akciju kodnog naziva “Teatar” realizovali službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.