• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEPRAVDA U BRUSU: Suđenje Jutki se premešta u Beograd?

Izvor MONDO/Agencije

Suđenje bivšem predsedniku Opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, za seksualno uznemiravanje svoje saradnice Marije Lukić moglo bi da bude premešteno iz Osnovnog suda u Brusu u Beograd. Čeka se odluka Kasacionog suda.

Takav premeštaj zatražila je sudija Svetlana Radojković koja je preuzela slučaj, a na zahtev punomoćnika Marije Lukić, advokata Borivoja Borovića, pišu beogradski mediji.

Sudija neće da trpi

U izjavi za "Blic" Borović kaže da je siguran da će Jeličić biti osuđen gde god mu se bude sudilo. "Očigledno je da sudija Radojković ne želi da trpi pritiske koje je njen prethodnik trpeo i verovatno ne želi da ugrozi svoju karijeru. Ovo je čist dokaz da je sudija uplašena, a ko zna, možda se i ohrabrila", rekao je Borović. On je pozdravio odluku da se suđenje prenese iz Brusa u Beograd i ocenio da je ona dobra.

Optužba smatra da se u Brusu ne može doći do pravde zbog velikog pritiska na sud.

Osnovni sud u Brusu podneo je zahtev za prenošenje mesne nadležnosti Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu. Čeka se odgovor Kasacionog suda, koji bi ukoliko prihvati premeštaj, trebalo da zakaže i prvi pretres.

Suđenje u Brusu je krajem maja prekinuto na neodređeno vreme zbog dva zahteva za izuzeće sudija, i od strane odbrane i strane tužbe.

Tokom ročišta svedočila su, prema tvrdnjamazastupnika oštećene advokata Borivoja Borovića pravni zastupnici Jeličića "pravili buku" i da "svi odjednom ustajali sa svojih stolica i ometali sudiju" i govorili u glas, zbog čega je on zahtevao da se predmet i proces izmesti iz Brusa.

Marija Lukić vs Jutka: "Izmestiti proces u drugi grad"

"Pošto sudija nije zaštitio dostojanstvo svedokinje, na pola je prekinuo njeno ispitivanje, ja sam smatrao da on ne može da ovaj postupak dovede do kraja, iako mislim da je častan čovek. Ali, on ne može da se suprotstavi ovim naporima da se ovo suđenje spreči. Tražio sam i izuzeće predsednice suda koja je ranije zabranila novinarima da prisustvuju suđenju... Ovo ima karakter političkog suđenja, ovo ruši ugled pravosuđa. Ovaj predmet mora da se izmesti iz Brusa, da se dodeli nekom drugom gradu, gde će druge oštećene imati šta da kažu o Jeličiću", rekao je Borović novinarima i ocenio da je "srpsko pravosuđe u veoma lošoj situaciji".

Napeto je bilo i ispred suda, gde su se 27. maja okupile dve grupe - jedna koja podržava Mariju Lukić, a druga koja je došla da aplaudira Jeličiću.

U međuvremenu je sudija Mladen Tipsarević zamenjen, a na njegovo mesto došla je sudija Svetlana Radojković. Ona je Borovića obavestila da je podnela zahtev za izmeštanje suđenja iz Brusa.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NEKO

DALI JE OVAJ ČOVEK TOLIKO BITAN DA BIH GA GLEDALI SVAKI DAN

No86

Hteo piletinu sad neka plati

БАТО.МК.

Mnogo JUTKE ima,spasa nema.

special image