');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

ITALIJANSKI "BONI I KLAJD" Muškarac se pretvarao da je Džordž Kluni kako bi prodavao odeću i skupe satove, sada je sa suprugom UHAPŠEN

Bračni par poznat kao “italijanski Boni i Klajd” uhapšeni su u subotu na Tajlandu nakon godina potrage. Frančesko Galdeli (58), koji se na internetu pretvarao da je slavni holivudski glumac Džordž Kluni kako bi prodao odeću, i njegova žena Vanja Gofi (45) uhapšeni su u zajedničkoj akciji agenata Interpola iz Rima i tajlandskih istražitelja.

frančesko galdeli džordž kluni Foto: CRIME SUPPRESSION DIVISION/ROYAL THAI POLICE/ANDY RAIN / EPA;
frančesko galdeli džordž kluni
Foto: CRIME SUPPRESSION DIVISION ROYAL THAI POLICE / EPA;

Njihove vize su istekle i krili su se na Tajlandu od 2014. Galdeli je bio tražen u Italiji zbog šeme sa lažnim “Roleksima”, ali je na kraju uhvaćen zbog toga što je navodio ljude da ulažu novac u nepostojeću modnu liniju sa imenom Džordža Klunija, koji je protiv para svedočio 2010. Gladeli i Gofi su, kako se navodi, slali kupcima “Roleksa” upakovanu kuhinjsku so umesto satova.

Prijavio ga još 2010. - Džordž Kluni
Foto: Andy Rain / EPA;
Prijavio ga još 2010. - Džordž Kluni

Iako se Galdelijeva partnerka nije predstavljala kao glumčeva supruga, advokat Amal Kluni, par je stekao ime “Boni i Klajd” jer su godinama izmicali pravdi. Uhapšeni su u vili kod odmarališta Pataja gde su se krili svo vreme.

Foto: CRIME SUPPRESSION DIVISION ROYAL THAI POLICE / EPA;

“Tokom ispitivanja Frančesko je priznao da je tvrdio da je Džordž Kluni i da je pokrenuo prodaju odeće da zavara ljude da mu uplate novac”, navela je policija Tajlanda u saopštenju.

Galdeli i Gofi su pobegli iz Italije 2012. Nepostojeća odeća i lažni satovi nisu, međutim, bila jedina njihova prevara.

Kluni je prijavio prevarante vlastima u Milanu pre devet godina, ali je tek sada par uhvaćen u gradu sa međunarodnom reputacijom štićenja kriminalaca. Galdeli i Gofi su počinili prevaru 2010, a Kluni ih je tužio u Italiji, iako ne pre nego što su izvukli investitorima oko 1,3 miliona dolara.

Foto: CRIME SUPPRESSION DIVISION ROYAL THAI POLICE / EPA;

“Boni i Klajd” su za početak optuženi zbog isteka roka njihovih viza, a uskoro će biti izručeni italijanskim vlastima. Galdeli je bio svojevrsni filantropista, a lokalno je bio poznat zbog doniranja velikih suma novca za pomoć deci sa virusom HIV.

- On je poput Robina Huda – rekla je bezbednosni stručnjak Andrea Vitalone.