Đorđević na Maldivima, sa predsednikom i na konferenciji

Tanjug

17. 06. 2019. u 15:18

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević boravi na Maldivima, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te zemlje a takođe predstavlja Srbiju na Međunarodnoj konferenciji „Maldivski partnerski forum“

Ђорђевић на Малдивима, са председником и на конференцији

Foto Tanjug / AP

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević boravi na Maldivima, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te zemlje a takođe predstavlja Srbiju na Međunarodnoj konferenciji „Maldivski partnerski forum“ pod nazivom „Investiranje u otporne i održive Maldive“.

Na konferenciji će biti predstavljena platforma za razmenu mišljenja između Vlade Maldiva i njenih bilateralnih i multilateralnih partnera.

Đorđević je rekao da je poseta Maldivima prilika za razgovor o ukupnim bilateralnim odnosima Srbije sa Republikom Maldivi, kao i o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Kako kaže, ova poseta je i u sklopu obeležavanja 45. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Maldiva.

„Srbija pridaje veliki značaj jačanju saradnje sa Republikom Maldivi, sa kojom postoje brojni potencijali za razvoj odnosa, posebno u oblastima trgovine, turizma, zdravstva i sporta, a zainteresovani smo i za otvaranje Počasnog konzulata na Maldivima“, rekao je ministar.

Tokom posete Maldivima ministar Đorđević sastao se i sa predsednikom Maldiva Ibrahimom Mohamedom Solihom sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje sa Srbijom i učvršćivanju tradicionalno prijateljskih odnosa sa Republikom Maldivi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Predsednik Maldiva Ibrahim Mohamed Solih istakao je da mu je veoma drago što postoji želja sa srpske strane za unapređenjem saradnje i dodao da će to biti veoma značajno za njegovu zemlju.

Tokom posete ministar Đorđević imao je bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Abdulom Šahidom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije