KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vodojaža pobednik Kupa FSRZS (FOTO)

Pobedom u finalnom susretu Kupa Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije protiv Gruže – 3:1 (1:1), fudbaleri Vodojaže ostvarili su najveći uspeh u svojoj klupskoj istoriji i nagrađeni su peharom, koji im je uručio Slobodan Ilić, predsednik FSRZS. Junak susreta u Grošnici bio je trostruki strelac David Jekić, dok je jedini gol za Gružane postigao Lazar Marić.

Fudbaleri Vodojaže osvajanjem Kupa FSRZS ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba

Po velikoj vrućini odigrano je finale Kupa na području Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, koje je proteklo u kvalitenoj igri obe ekipe. Bio je to pravi fudbalski praznik u Grošnici, gde se okupilo oko 500 gledalaca, uključujući čelne funkcionere fudbalskih saveza Zapadne Srbije i Grada Kragujevca, kao i brojni sportski radnici.

Gružani su takođe imali podršku od strane svojih navijača, koji su očekivali da ova generacija fudbalera Gruže ponovi uspeh od pre 26 godina, kada je ovaj klub osvojio trofej u Kupu FSRZS. Veliku želju pokazali su i igrači Vodojaže, osvajači Kupa Fudbalskog saveza grada Kragujevca, koji su žarko želeli drugi trofej u ovoj godini i na kraju su i uspeli da ga osvoje.

Zajednička fotografija finalista Vodojaže (beli dresovi) i Gruže pre početka utakmice u
Grošnici

Od početka je domaći tim, iako bez najboljeg strelca Despotovića i sa povređenim golmanom Živakom, krenuo ofanzivno, „opsedajući“ gol Gruže. U 12. minutu Nedeljković je iz slobodnog udarca sa oko dvadesetak metara šutirao tik preko prečke, a tri minuta kasnije Mijaličić je poslao loptu pored same stative.

Međutim, Gružani su se ubrzo oslobodili pritiska i prvu veću priliku uspeli da pretvore u vođstvo. U 28. minutu korener sa leve strane izveo je Obradović, a u gužvi pred golom Vodojaže najbolje se snašao Lazar Marić i iz neposredne blizine loptu skrenuo u mrežu za 0:1.

Grošničani su se brzo oporavili od ovog šoka i ponovo preuzeli inicijativu na terenu. Ulagali su i poslednji atom snage da dođu do izjednačenja, što im se konačno isplatilo neposredno pred odlazak na odmor. Na ubačenu loptu kapitena Vukovića, brzonogi krilni napadač Jekić dobro je reagovao i poravnao rezultat na 1:1.

U drugom poluvremenu fudbaleri Vodojaže su brzim akcijama preko krilnih pozicija zadavali puno problema protivničkoj odbrani i lako ulazili u šanse, od kojih su dve uspeli da realizuju.

Ipak, u 57. minutu malo je nedostajalo Gružanima da dođu i do drugog vođstva. Avić je ubacio loptu sa desne strane, ali je za malo zakasnio Stanišić, tako da je ova šansa propala.

Ekipa Gruže dobro je počela finalnu utakmicu, ali je pala u drugom poluvremenu

Dva minuta kasnije na drugoj strani Jekić je dobro šutirao, ali je golman  Gruže Jošović bio na mestu i sprečio pogodak. Jekić je samo par trenutaka kasnije uspeo da nadmudri protivničkog čuvara mreže posle prodora po levoj strani za potpuni preokret i vođstvo Vodojaže od 2:1.

Ovaj pogodak kao da je poljuljao samopouzdanje Gružana, koju su počeli sve češće da greše u polju, što je pogodovalo ekipi Vodojaže, koja je želela što pre da postigne i treći pogodak i osigura pobedu. Šansu za to imao je Đurić u 70. minutu posle solo akcije, ali je je njegov šut završio u rukama golmana Gruže.

Gružani se ipak nisu predavali i pokušavali su da izjednače i dođu do preokreta rezultata u svoju korist. Malo je nedostajalo da rezervista Raković glavom loptu pošalje u mrežu, koja je za par centimetara „fijuknula“ pored desne stative golmana Vodojaže.

Treći pogodak Grošničani su postigli u 81. minutu. Šutirao je Nedeljković, a odbijenu loptu od golmana prihvatio Jekić i het-trikom odagnao sve dileme oko konačnog pobednika.

David Jekić je sa tri postignuta pogotka najzaslužniji za pobedu Vodojaže

U samom finišu susreta Gruža je propustila tri veoma dobre prilike da učini utakmicu neizvesnijom. Udarce iz blizine Savića, Veljovića i Rakovića uspešno je zaustavio golman Marko Živak, koji je uz trostrukog strelca Jekića najzaslužniji što je Vodojaža došla do pehara.

Po završetku finala Grošničani nisu krili veliku radost i zadovoljstvo ovim uspehom, koju su podelili sa svojim trenerom Dragoslavom Ristovićem, člnovima uprave i navijačima. Svakako najradosniji bio je kapiten Uroš Vuković, koji se borio kao lav i davao je ogroman podstrek svojim igračima da istraju do kraja.

Uroš Vuković, kapiten Vodojaže, sa pobedničkim peharom

Čestitam mojim drugarima iz ekipe, koji su dali sve od sebe da dođemo i do drugog trofeja u ovoj sezoni, koju smo uspešno završili. Osvojili smo peto mesto kao novajlije u Šumadijsko-raškoj zoni i trijumfovali u Kupu FSGKG. Ipak, ovo je bez sumnje naš najveći uspeh, koji nam otvra vrata i za drugi krug u ovom takmičenju. Inače, sve tri utakmice u kupu, protiv Jošanice, Takova i danas sa Gružom, odigrali smo svim srcem, jer smo žarko želeli ovaj trofej da vidimo u našim vitrinama. Nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i u nastavku ovog takmičenja – rekao je za KG sport.info kapiten Vodojaže.

Predsednik grošničkog zonaša Miloš Đurković bio je kratak u izjavi za naš portal.

Imali smo dosta pehova sa povredama igrača pred ovaj susret. Nismo mogli da računamo na najboljeg strelca Despotovića, a golman Živak je smogao snage i sa nedovoljno zalečenom povredom stao na gol. Hvala svim igračima na borbenosti i zalaganju, koji su dali maksimum na terenu po ovoj nesnosnoj vrućini i došli do našeg najvećeg uspeha u istoriji kluba. Zahvaljujem se i ekipi Gruže na fer i korektnoj igri, a nama ostaje da se pripremimo za sledećeg protivnika – poručio je Đurković.

Fudbaleri Vodojaže proslavljaju osvajanje pehara

VODOJAŽA – GRUŽA 3:1 ( 1:1)

Igralište: U Grošnici.
Gledalaca: oko 500.
Sudija: Marko Srećković (Kragujevac).
Pomoćnici: Marko Živković, Nikola Marković (takođe iz Kragujevca). Strelci: Jekić u 44, 60. i 81. za Vodojažu, a L. Marić u 28. minutu za Gružu.
Žuti kartoni: Mijaličić, Vuković, Nedeljković (Vodojaža), Jevtović (Gruža).

VODOJAŽA: M. Živak, Dajić (od 7. Jovanović), Đokić, Mijaličić, Komatina, Vasiljević, Jekić, Vuković, Tanasijević, Nedeljković (od 85. Stefanović), Đurić (od 89. Mihajlović).

GRUŽA: Jošović, L. Marić, Smolović, Marković, Maslak, Obradović, Aleksić, Mijailović (od 46. Veljović), Jevtović, Stanišić (od 60. Raković), Savić.

Po završetku finalne utakmice, pobednički pehar ekipi kapitenu Vodojaže Urošu Vukoviću uručio je Slobodan Ilić, predsednik Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije.

GRUŽANI OSVEŽILI SEĆANJE NA PRVI TROFEJ

Nekadašnji fudbaleri Gruže sa trenerom Novakovićem, pobednici Kupa FSRZS 1993. godine

Pre početka današnjeg finala u Grošnici, gledaoci su imali priliku da pozdrave i bivše fudbalere Gruže, na čelu sa trenerom Milutinom Novakovićem, koji su pre 26 godina osvojili kup Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Oni su doneli i prvi pehar, koji je bio mnogo manjih dimenzija nego ovaj koji su danas dobili Grošničani. Među njima su bili i današnji trener Gruže Miljan Terzić i predsednik kluba Dragan Aleksić, koji su bili tužni što nisu ponovili uspeh.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!