Društvo

Lukač: Saradnjom do regionalne stabilnosti

Lukač: Saradnjom do regionalne stabilnosti
Foto: Srna | Lukač: Saradnjom do regionalne stabilnosti

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je u nedjelju veče u Beogradu da policije Srpske i Srbije tradicionalno imaju veoma dobru saradnju, što doprinosi stabilnosti u čitavom regionu.

Lukač i Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum prisustvuju na svečanoj akademiji u Centru "Sava" centralnoj proslave Dana MUP-a i Dana policije Srbije.

Lukač je napomenuo da policije Srpske i Srbije na dnevnom nivou razmjenjuju podatke što doprinosi stabilnosti cijelog regiona, ali i mnogo boljem radu obje policije.

On je objasnio da je, što se tiče policije Srpske, saradnja na prvom mjestu i to sa policijom Srbije, a onda i sa nekim drugim policijama u regionu, naročito kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminaliteta i terorizma.

"Znamo da kriminalci nemaju granica i da ih ništa ne sprečava da rade, ali policija isto tako mora da radi da bi ostvarila dobru saradnju i da bi mogli da stignemo sve te kriminalce i da ih zatvorimo", rekao je Lukač novinarima.

On je napomenuo da je policija Srbije jedna od najvećih policijskih struktura u regionu i jedna od najbolje organizovanih i obučenih policija. "Svakako je nama kao policiji Srpske veoma bitno da imamo tu saradnju na ovako visokom nivou kao što imamo danas", rekao je Lukač.

Ćulum je rekao da policije Srpske i Srbije imaju veoma dobru saradnju.

"Policija Srbije ima dugu tradiciju i njihov rad ocjenjujem kao vrlo dobar i kvalitetan. Oni su profesionalci", rekao je Ćulum novinarima.

On je istakao da ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Srbije ostvaruju dobru saradnju i na nivou operativnih uprava - Uprave policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Ćulum je svim pripadnicima MUP-a Srbije čestitao njihov dan sa željom da ga proslavljaju u radu, sreći i veselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije