Nezapamćena drama u Novom Sadu: Srbija na Evropskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 19:46

Orlovi među četiri najbolje trećeplasirane selekcije u kvalifikacijama - 32:31

Kakva drama u Novom Sadu, Srbija je na Evropskom prvenstvu! U izuzetno neizvesnoj utakmici pred u Spensu, izabranici Nenada Peruničića savladali su Švajcarsku rezultatom 32:31 (19:17) i došli do bodova koji su nas kao jednu od četiri najbolje trećeplasirane selekcije odveli na završni turnir, koji se od 10. do 26. januara održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Srbija je umalo od dobijenog meča napravila veresiju, pošto su Švajcarci serijom 6:1 u finišu meča od debelog minusa došli čak i do vođstva, ali je na kraju presudio prilično srećan gol Zelenovića. Srećom, pa su rezultati na ostalim mečevima išli na ruku izabranicima Nenada Peruničića, koji nisu bili prinuđeni da slave šest golova razlike kako bi obezbedili plasman na EP.

Izabrane vesti

Baš kao i u Švajcarskoj, Orlovi su imali velikih problema sa konstantnim viškom koji je protivnik pravio sa izvlačenjem golmana iz igre u napadačkim akcijama. Čitavo poluvreme je bilo potrebno da se Orlovi konsoliduju u odbrani, dok je napad vrlo dobro funkcionisao, pa nije ni čudo što je rezultat nakon pola sata igre bilo 19:17 za našu selekciju. Već tada je bilo jasno pet golova razlike neće biti dovoljno za osvajanje meča, pošto je u prvoj utakmici Srbija poražena sa 24:29.

Veliku energiju na terenu čitavoj ekipi davali su RadivojevićCrnoglavac i Kukić, ali je onda usledio katastrofalan finiš. Uspeli smo vođstvo od 29:24 da pretvorimo u minus od jednog gola (30:31) za svega par minuta, ali smo na kraju ipak preokrenuli rezultat i zasluženo pobedili. Radivojević je postigao osam golova, a Crnoglavac i Kukić po šest. Švajcarsku je tokom većeg dela utakmice predvodio fantastični Andre Šmit, koji je rešetao našu mrežu i razigravao svoje igrače. Tek kada ga je odbrana Srbije stavila pod kontrolu, domaća selekcija je uspela da se rezultatski odlepi. Značajan doprinos tome dao je i Dejan Milosavljev sa dva odbranjena sedmerca.

Švajcarcima na kraju poraz nije bio nimalo bolan, s obzirom da su oni i pre poslednjeg napada na utakmici već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, pošteno su se potrudili da slede krv u venama novosadskoj publici. Šmit je pogodio prečku u poslednjem udarcu sa devet metara, posle čega je slavlje u Srpskoj Atini moglo da počne.

KVALIFIKACIJE ZA EP - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

GRUPA 1
Nemačka - *Kosovo 28:17
Poljska - Izrael 26:23

GRUPA 2
Srbija - Švajcarska 32:31
Hrvatska - Belgija 28:19

GRUPA 3
Severna Makedonija - Grčka 27:23
Island - Turska 32:22

GRUPA 4
Slovenija - Estonija 32:28
Holandija - Letonija 25:21

GRUPA 5
Belorusija - Finska 40:15
Češka - BiH 23:24

GRUPA 6
Portugalija - Litvanija 28:28
Francuska - Rumunija 34:25

GRUPA 7
Mađarska - Italija 32:29
Rusija - Slovačka 30:20

GRUPA 8
Danska - Farska Ostrva 31:24
Crna Gora - Ukrajina 27:21

Foto: Star Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara