Najnovije vesti
Vesti Srbija
DAN MUP-A OBELEŽEN I U NIŠU Deca se družila i igrala sa policajcima

DAN MUP-A OBELEŽEN I U NIŠU Deca se družila i igrala sa policajcima

Kako izgleda sedeti na policijskom motoru, u polcijskom automobilu ili spuštati se niz konopac uz pomoć alpinističke opreme, najmlađe Nišlije juče su mogle lično da se uvere u parku Čair gde je povodom Dana policije upriličeno druženje sa decom i građanima.

NIS01 Dan policije u Nisu Foto B.Janackovic Foto: B. Janačković / RAS Srbija
NIS01 Dan policije u Nisu Foto B.Janackovic
Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Humanitarne sportske manifestacije ali i zabavni sadržaji namenjeni najmlađima održavali su se celog dana a da sve protekne kako treba pobrinuli su se niški policajci.

Načelnik niške Policijske uprave Slaviša Virijević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se veliki broj građana odazvao pozivu na družeenje što pokazuje da Nišlije vole i imaju poverenja državne službenike koji su zaduženi da brinu o njihovoj bezbednosti.

Foto: B. Janačković / RAS Srbija

- Naša zamisao je druženje sa sugrađanima, posebno sa najmladjima kojima policija poklanja posebnu pažnju kroz razne vrste edukativnih aktivnosti kao što je akcija "Stop svi na sport", predavanja po školama a sve u cilju da naučimo najmlađe da brinu o svojoj bezbednosti i izrastu u korisne članove društva. Danas smo ovde da pokažemo i humanost, zbog čega smo organizovali sportske turnire te revijalni nastup u nadvlačenju konopca, a sve u cilju da skupimo novac namenjen lečenju dece obolele od raka. Hoćemo da pokažemo da proslava našeg dana ne treba da se svede na kafansko druženje, već da se organizovanjem ovakvih skupova približimo gradjanima - rekao je Virijević novinarima.

U Niškoj policiji u ponedeljak 26 mladih policajaca koji će pojačati redove PU Niš, položiće zakletvu.

- Nedavno smo primili 40 ljudi, a u toku je konkurs za još 50 službenika, tako da ćemo u narednih godinu dana konsolidovati redove - dodao je Virijević.