16. jun  2019. 16.36  →  19.02 | Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Lokalizovan požar u Apatinu, vatrena stihija pretila okolnim kućama (FOTO)

APATIN -

Veliki požar koji je zahvatio napušteni objekat u ulici Majora Tepića, u Apatinu, uspešno je lokalizovan, te je sprečena opasnost da se proširi na okolne stambene jedinice. Žrtava i povređenih nema, nadležni organi utvrdiće zbog čega je došlo do požara.

 

apatin,, pozar,, vatra

Zahvaljujći brzoj intervenciji apatinskih vatrogasaca, uz pomoć dva vatrogasna vozila ugašena je vatrena stihija, koja je napuštenu zgradu gutala do krova oko 16 časova.

 pozar,, vatra,, apatin

Gašenje požara trajalo je više od dva sata, a zbog visokih dnevnih temperatura, vatra je realno predstavljala opasnost da pređe na susednu stambenu zgradu i okolne kuće.

"Najvažnije je da niko nije povređen. Objekat stare Zadruge godinama nije imao namenu i bio je prazan, a nije ni osiguran. Ne znam šta je moglo da bude uzrok požara, zatečen sam situacijom", rekao je novinarki RTV-a Mile Kelić iz Stanišića, jedan od suvlasnika nekretnine.

apatin,, vatra,, pozar

Objekat bivše Zadruge je godinama zapušten, a prema rečima meštana bio je stecište za narkomane, lutalice i beskućnike. Na sreću, u vreme izbijanja požara ovo mesto bilo je prazno.

Šta je uzrok požara, utvrdiće dalja istraga.