Jasper Silsesen
Jasper Silsesen

Mestalja ili Olimpiko, pitanje je sad?

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 16:30

Holanđanin Jasper Silesen mora da izabere novi klub i napusti Kataloniju

Jasper Silesen je odlučio da izađe ovog leta iz senke Marka Andrea ter Štegena na Nou Kampu i potraži novu sredinu, a želja standardnog golmana reprezentacije Holandije je da bude starter i da brani za klub koji se kao Barselona takmiči na najvišem nivou.

Iako mu je otkupna klauzula trenutno 60.000.000 evra, Barsa je spremna da ga pusti i za 30.000.000, objavio je Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

Valensija i Roma su dva kluba koji su do danas pokazali interesovanje za Holanđanina, a nakon što je Benfika odbila da plati 30.000.000 kada je prvi put pitala Katalonce za odličnog čuvara mreže sredinom maja.

Klub sa Mestalje, koji pregovara sa Barsom oko angažovanja Denisa Suareza, ozbiljno želi i Silesena, a nakon što im je Brazilac Neto stavio do znanja da ne želi da brani u Valensiji sledeće sezone. Ipak, teško da su Slepi miševi spremni da plate čak 30.000.000 za golmana, pa bi neka pozajmica s pravom otkupa mogla da bude opcija za ovo leto.  

Vučica, koja je i prošlog leta pokazivala interesovanje za Silesena, nakon što je prodala Alisona Liverpulu, sada bi opet da ga nagovori na transfer u Rim. Jedini hendikep za Italijane je što ne igraju Ligu šampiona, ali bi kupovinom Holanđanina pokušali da reše problem nastao posle kupovine Šveđanina Robina Olsena koji se nije snašao. 

I Everton se spominje kao moguća destinacija za Silesena, posebno jer su odnosi između Karamela i Katalonaca jako dobri, nakon transfera Luke Dinja, Džerija Mine i Andrea Gomeša na Gudison prošlog leta. Međutim, izbori u Evertonu su ekspresno demantovali interesovanje za Holanđanina koji će imati dilemu - Mestalja ili Rim? 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara