Dres legendarnog bejzbol igrača Bejb Ruta prodat za 5,6 miliona dolara

Dres Džordža Hermana "Bejb" Ruta, američkog igrača bejzbola i nacionalne ikone SAD-a, prodat je na aukciji za 5,6 miliona dolara, što je rekordni iznos za jedan sportski artikl takve vrste.
Dres je bio deo lične kolekcije porodice Rut, a identitet kupca nije otkriven.
 
"Mesto i važnost Bejba Ruta u istoriji bejzbola i u američkoj pop-kulturi neuporediva je s bilo kim u našoj zemlji", rekao je Dejvid Hant, šef Hunt Auctionsa.
 
Rut, koji je umro 1948. u 53. godini, igrao je u MLB ligi između 1914. i 1935. a najvažniji deo svoje karijere proveo je u dresu Njujork Jenkisa.
 
Odneo je najvažniju titulu, World Series, sedam puta te postigao 714 optrčavanja (home-run) u svojoj 22 godine dugoj karijeri.
 
Američki predsednik Donald Tramp prošle ga je godine posthumno odlikovao Medaljom slobode, najvišim američkim civilnim odličjem.
 
Po aukcijskoj kući Hunt Auctions koja je organizovala aukciju, pređašnji rekord držao je takođe Bejb Rut za dres koji je nosio 1920. a prodat je za 4,4 miliona dolara.
  • ZBOGOM PAMETI

    17.06.2019 18:27
    Ono, kad imaš para...
    ... a nemaš pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.