TENISKI TERENI otvoreni: Najavljena i AKADEMIJA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 16.06.2019 - 15:18

Vranje - Slobodan Živojinović, proslavljeni srpski teniser, otvorio je u nedelju dva teniska terena u Vladičinom Hanu, simboličnim presecanjem vrpce sa Goranom Mladenovićem, predsednikom opštine.

Slobodan Živojinović u Vladičinom Hanu. Foto: S.Tasić/OK Radio Slobodan Živojinović u Vladičinom Hanu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Pored Živojinovića, otvaranju su prisustvovali i Čedomir Šoškić, autor monografije „Tenis bez granica“, kao i najbolji srpski juniori u ovom sportu, zatim Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, direktori  javnih preduzeća, kao i brojni građani.

Vladičin Han dobio je najsavremenije teniske terene u okviru Sportskog centra “Kunjak” i to sa podlogom na kakvoj se igraju mečevi na “Australian Open” - u.

Slobodan Živojinović je rekao da je odmah prihvatio poziv da dođe da otvori terene, jer su ovakvi događaji od izuzetnog značaja za razvoj tenisa u region.

- Ovi teniski tereni zaslužuju da budu u svetskim gradovima, s obzirom na kvalitet, a ne samo u Srbiji.

Ovo sve kažem da bi bio shvaćen značaj pomoći Ministarstva omladine i sporta za razvoj teniskog sporta.

Želja mi ej da ovd enapravimo malu tenisku akademiju, da dovedemo nekoliko dobrih trenera, da deca koja nisu imala priliku, probaju da igraju na ovakvim terenima i nadam se da nastave dalje da treniraju
  - rekao je Živojinović.

Ulaz na terene biće besplatan, a prema najavama predsednika Gorana Mladenovića, oni će biti na korist ne samo građanima Vladičinog Hana, nego i svih ioz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

- Ovo je veliki projekat za jedan mali Vladičin Han, jer ovakve terene nema ni jedan grad južno od Beograda.

Ranijih godina smo već postojeće terene prvo uredili rizlom, pa tek onda asfaltirali, to nas je koštalo oko 1,8 miliona dinara. Postavljena je akrilna podloga američkog proizvođača “Pleks - Pave”.
Na toj podlozi se igra Australian open, Indian Vels, Katar open.

Ministarstvo omladine i sporta za ovaj projekat izdvojilo je 5, 1 miliona dinara (76,78 ), a opština  je opredelila dodatnih 1.54 miliona dinara (23,22 posto) cene su sa PDV - om.

Uspeli smo sve da završimo i evo imamo terene kakve imaju gradovi u svetu koji su kolevke ovog sporta
- ukazao je Mladenović.

On i Slobodan Živojinović simbolično su servirali za protiv junior iz Niša, čime su tereni i zvanično otvoreni za igranje tenisa.

Foto Galerija

Teniski tereni Vladičin Han

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: