BALKANIZACIJA SAKRAMENTA Vlade Divac posle Igora Kokoškova završava i Nikolu Vučevića, nudi mu četvorogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara!
Foto: AP

kingsi u spremanju

BALKANIZACIJA SAKRAMENTA Vlade Divac posle Igora Kokoškova završava i Nikolu Vučevića, nudi mu četvorogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara!

Košarka -

Generalni menadžer Kraljeva želi da Bogdanu Bogdanoviću i Nemanji Bjelici pridruži sjajnog centra Orlando Medžika

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac počeo je rekonstrukciju ekipe za novu sezonu u NBA ligi. "Kraljevi" su na zvaničnom sajtu objavili da će Srbin Igor Kokoškov sledeće sezone biti u stručnom štabu ekipe i pomagati prvom treneru Luku Voltonu.

Sada je prvi prioritet angažovanje Nikole Vučevića, za kojeg su Divac i ostali saradnici u sportskom menadžmentu Kingsa procenili da je najbolje rešenje na poziciji centra.

foto: Beta

Baranin Nikola Vučević, visok 213 centimetara, okončao je saradnju sa Orlandom Medžikom posle sedam godina i trenutno je slobodan agent. Sakramento će veliku borbu voditi sa Dalasom koji takođe želi sina nekadašnjeg košarkaša Bore Vučevića. Oba kluba bi Nikoli mogli da ponude između 22,6 i 28,8 miliona dolara po sezoni, a u igru će verovatno ući i njegov sadašnji klub Orlando koji želi da ga zadrži na sunčanoj Floridi.

Kako pišu američki mediji, Divac je spreman da ponudi oko 25 miliona dolara po sezoni Vučeviću. Nikola bi prelaskom u Sakramento postao saigrač Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, a na poziciji centra bi imao zagarantovanu poziciju u prvoj petorci.

foto: EPA/AP

Vlade Divac je spreman da se odrekne dosadašnjeg startnog centra Kingsa Vilija Koli-Stajna, koji je odličan u defanzivi, ali zato prilično tanak u napadu.

Zvanično, Nikoli Vučeviću ugovor sa Orlandom ističe 1. jula, a on je u poslednjoj godini ugovora zarađivao 12,75 miliona dolara.

Fantastična statistika

Treći centar u NBA ligi

Nikola Vučević je po statistici na trećem mestu najkorisnijih centara u NBA ligi. Provodio je ukupno 31.4 minuta po meču, davao 20.8 koševa, beležio 12 skokova, 1.1 blokadu i 3.8 asistencija. Zanimljivo je da je bolje plasiran od našeg Nikole Jokića koji je četvrti na listi. Bolji od Vučevića su samo Džoel Embid iz Filadelfije, odnosno Karl Entoni Tauns iz Milvokija.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track