Prateći program Arsenala: Rundek, Mile Kekin, akordeonisti...

Arsenal fest 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu, ima bogat besplatan prateći program u okviru kog nastupaju Andreja, Rundek i Ekipa "Ftičeki", Mile Kekin, Parampaščad i Kragujevački akademski orkestar "Akordeonista".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

13:37

Prateći program Arsenala: Rundek, Mile Kekin, akordeonisti...
Foto: Roberto Paviæ

Biće tu i zanimljivih promocija, predavanja i izložbi Petra Pece Popovića, Dejana Cukića, Branka Golubovića Goluba, Nenada Marjanovića Frica i Nemanje Đorđevića.

Muzičar, publicista i prevodilac Dejan Cukić govoriće 20. juna (21:00) o knjizi "Born to Run - Brus Springstin" (kafe "Oblomov", Branka Radičevića 14), a sutradan će na istom mestu na Svetski dan muzike uticajni publicista Petra Pece Popovića održati predavanje (12:00) "Pronalasci i događaji koji su promenili svet muzike", dok nekadašnji član KUD Idijota Nenad Marjanović Fric (16:00) predstavlja autobiografsku knjigu "Život s Idi(j)otima". U istom prostoru 22. juna od 17:00 frontmen Goblina Branko Golubović Golub predstavlja autobiografsku knjigu "Izgužvane misli".

Povodom svetskog dana muzike 21. juna, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije, Arsenal Fest organizuje besplatni koncert na kome nastupaju pank bend Parampaščad (13:00), solo akustik kantautor Mile Kekin (13:35) i na kraju (14:00) pevačica Andreja Kurelec-Košavić uz Darka Rundeka i njegov prateći bend Ekipa izvodi međimurske narodne pesme, kakve su zabeležili na albumu "Mura Mura" (2019). Svetski dan muzike na Main Stage-u Arsenala 21. juna od 21:00 obeležiće i nastup Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista, koji od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, u cilju promovisanja muzike za harmoniku nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

"Nadam se da će Kragujevčani i svi gosti koji će biti u Kragujevcu taj dan, a dan je svakako poseban 21. jun Svetski dan muzike, imati priliku da čuju možda nešto na šta nisu navikli i što možda nisu očekivali da čuju na Arsenalu. Iskreno se nadam da ćemo kao i svuda po Srbiji i regionu kada smo svirali, naići na topao prijem publike. i unapred se veoma radujemo da nastupimo na tako velikom festivalu", kaže dirigent Predrag Kostović.

Festivalski prostor Arsenala od 19. do 22. juna vizuelno će obogatiti postavka 20 rok fotografija velikog formata fotografa Nemanje Đorđevića , koji se odlučio da radovima koje do sada nije izlagao predstavi lične i emocionalne impresije nastale na koncertima u Srbiji i regionu u poslednjih nekoliko godina. "Arsenal je neosporno najveći gitarski festival u našoj zemlji, tako da mi je čast što ću svoje radove premijerno predstaviti kragujevačkoj kao i gostujućoj publici. Nakon par godina posećivanja, mogu sa pravom da kažem da je to festival sa dušom", kaže Đorđević.
Arsenal Fest 09 biće održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu. Nastupaju Testament, Little Steven, Red Fang, Kurt Vile, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Nele Karajlić, Hladno pivo i brojni drugi. Arsenal je prvi festival u Srbiji na kome će se pivo i ostala pića konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju! Čaše se dobijaju uz kauciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: