Izvor: B92

Budući da se Međunarodni dan mačaka slavi 8. avgusta, a Međunarodni dan pasa 26. avgusta, zašto ih zajedno s ljubimcem ne biste proslavili na putovanju?

Oba ova dana se slave zbog ljubavi prema ljubimcima i podizanja svesti o brizi o njima pa se čini da je idealan trenutak da počastite svog ljubimca putovanjem.

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom neverovatnih smeštajnih objekata, zagrabio je u svoju bazu od 28,8 miliona dodanih jedinica, uključujući više od 5,7 miliona kuća za odmor, apartmana i drugih jedinstvenih smeštajnih objekata, kako bi pronašao neka od najboljih odredišta za ljubimce, zajedno sa smeštajnim objektima u kojima su oni dobrodošli.

Budimpešta


Budimpešta je glavni grad Mađarske i idealno mesto za šetnju psa. Počastite sebe i svog četvoronožnog prijatelja šetnjom uz predivni Dunav, reku koja deli Budim od Pešte. Kada dođete na lančani most, možete da pređete u Budim i ovde možete da šetate brežuljcima s kojih se pruža predivan pogled na Peštu i slavnu zgradu mađarskog parlamenta.

Dok se vaš ljubimac odmara u apartmanu, posetite neki od mnogih popularnih kafića s mačkama i uživajte uz piće u društvu slatkih mačića. Gde boraviti: U objektu Supreme City Center Apartment ljubimci mogu da borave besplatno. Ovaj je smeštajni objekt visoko ocenjen zbog svoje lokacije i udaljen je samo kratku šetnju od dvorca Budima i predivne bazilike Sv. Stepana.

Crikvenica, Hrvatska


Crikvenica je bila rimsko naselje u Hrvatskoj i idealno je odredište za putnike i ljubimce koji žele da se odmore na ovoj rivijeri. U okolini Crikvenice nalazi se nekoliko divnih jezera koja se mogu posetiti, a njene plaže su savršene za osveženje nakon duge šetnje.

Ovde ćete pronaći i "Montiy’s Dog Beach and Bar", plažu i bar za vlasnike pasa i njihove verne prijatelje koji ovde mogu da plivaju, ali i pojedu neki lagani zalogaj. Uz ponudu hrane za ljude, ovde možete da pronađene i picu, sladoled i biljne čajeve za pse.

Gde boraviti: Hotel Vali Dramalj nalazi se na minut šetnje od plaže i nudi predivan pogled na Jadransko more i smeštaj u kojem su ljubimci dobrodošli. Nakon celog dana aktivnosti, opustite se u spa-centru, a vaš pas može da se odmori u vašoj sobi.

Tokio, Japan


Tokio je idealna lokacija za vašeg razmaženog psa jer nudi butike s luksuznim modnim dodacima za pse, ukusnim zalogajčićima te čak tretmanima za pse.

Ovaj grad u kojem će ljubimci uživati takođe nudi restorane i kafiće koji imaju jelovnike i za vas i za vašeg psa. Nakon uživanja u obroku, prošetajte se predivnim parkom Jojogi i uživajte u lepim prizorima fontana i drveća u cvatu.

U Tokiju nije sve rezervisano za pse, trgovački centar Mahida Grandberi mol poznat je kao popularno mesto za sastajanje lokalnih stanovnika s mačkama.

Gde boraviti: Objekt GrapeHouse Koenji smešten je u četvrti Nakano, nudi smeštaj samo za ženske osobe i odličan je izbor za putnike koje zanimaju šetnje gradom, razgledanje i praktičan javni prevoz.

Moskva, Rusija


Ruski glavni grad ponosi se svojom istorijom i arhitekturom, a nudi i muzej mačaka, što uopšte nije čudno s obzirom na to da su mačke najpopularniji ljubimci u Rusiji.

Rusija čak ima i sopstveni nacionalni Dan mačaka. Prvog marta svake godine i ove dlakave četvoronožne ljubimice uvek mogu da se vide u Moskvi.

Iako nije baš verovatno da vam se vaša mačka pridruži na večeri, uvek možete da posetite jedan od moskovskih kafića s mačkama i uživate u njihovom slatkom društvu.

Gde boraviti: Objekt Apartments on Bronnaya idealno je smešten u centru, zbog čega je odličan izbor za putnike koji žele da vide sve zanimljivosti. Ovi predivni apartmani nude sopstvenu kuhinju kako biste se vi i vaš ljubimac osećali kao kod kuće.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.